POSLJEDNJE ZBOGOM

FOTO: Od Tome se zauvijek pozdravili uz suze, pjesmu i bijele ruže

Rečenice poput ‘još uvijek ne mogu vjerovati’, ‘zašto on’ i ‘kakav užas’ čule su se kroz šapat sa svih strana...
 dRAGO sOPTA/cROPIX

Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas na zagrebačkom Mirogoju gdje su se posljednji put pozdravili od svog prijatelja, sina, brata, kolege..., prerano preminulog Tome Vrbana. U čast našem ponajboljem vizažistu, koji je u ponedjeljak izgubio bitku s karcinomom mozga, zapjevale su sestre Ivana i Marija Husar, od kojih je jedna bila “Proljeće”, odnosno stihovi “Ti ne znaš kako mi je bez tebe”.

Brojna poznata lica

Pjesme su izmamile suze na oči većini okupljenih, kao i govor koji je za svog prijatelja napisala Jelena Veljača, a koji je okupljenima pročitala Dijana Čuljak Šelebaj. Rečenice poput “još uvijek ne mogu vjerovati”, “zašto on” i “kakav užas” čule su se kroz šapat sa svih strana, a shrvani su redom bili Tomini prijatelji i poznanici, među ostalima, i Jelena Veljača, Renata Sopek, Sanja Duggan, Nina Badrić, Iva Balaban... Većina se od 32-godišnjeg vizažista pozdravila i bijelim ružama.

- Tomo sad ima krila dugačka sedam metara. Nikad ga više neću zagrliti. Teško se s time pomiriti - rekao je na ispraćaju njegov mlađi brat Ante, kojeg je Tomo za života neizmjerno volio.Tomi je tumor na mozgu dijagnosticiran u rujnu prošle godine nakon što je, samo desetak dana nakon svog 32. rođendana, prvi put primijetio da vidi dvoslike.

Vjera u život

Iako je proteklih mjeseci sve vrijeme zadržao optimizam i vjeru u ozdravljenje, pa čak i kada mu se tumor vratio, Tomo je bitku za život ipak izgubio. No, svima koji su ga poznavali u naslijeđe je ostavio energiju kojom je zračio, dobrotu i ljubav za životom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:34