SVE OSKUDNIJE

FOTO: SVJETSKI TREND Severina angažirala istog kostimografa kao Beyonce

 CROPIX

Domaće pjevačice, poput Jelene Rozge, Severine ili mlade Franke Batelić , itekako se trude zainteresirati svoje obožavatelje za promociju najnovijeg spota te nastupe ili turneje koje pripremaju. Premda su nekada to činile u malo čednijim izdanjima, odnedavno su se, po uzoru na svoje svjetski slavne kolegice, kao što su Beyonce, Rihanna ili Madonna, poprilično razuzdale.

‘Opaka furka’

Severina Vučković svoju je najnoviju turneju “Dobrodošao u klub” u Rijeci otvorila u izazovnom kožnom korzetu, gotovo identičnom onima koje često voli obući Rihanna. Zvijezda je pokazala obline u crnom trikou, kožnim čizmama i rukavicama. Njezin kostim kreirao je Marko Mitanovski, koji je imao priliku surađivati sa svjetski poznatim pjevačicama poput Lady Gage i Beyonce. Uloga seksepilne domine Severini je odlično stajala, ali, nažalost, styling je već dobro istrošen. Još puno prije nego što su “opaku furku” počele nositi mlađe pop-princeze, poput Beyonce ili Rihanne, to je učinila - kraljica. Madonna je nerijetko koristila kožu za svoje scenske nastupe, a slično izdanje imala je i Beyonce na nedavno održavnom nastupu na Superbowlu.

Golotinja i nasilje

Slično je i s provokativnim glazbenim spotovima, u kojima najviše kontroverzi izazivaju oni puni golotinje i nasilja za pjesme glazbenih zvijezda Rihanne ili Lady Gage. Istim su putovima krenule i naša Severina i Jelena Rozga. Severina je prvih nekoliko spotova koji prate njezin dvanaesti studijski album ”Dobrodošao u klub” snimila u poprilično provokativnom izdanju, izmijenivši nekoliko izazovnih kombinacija. Za promotivnu kampanju nedavnog singla “Nirvana”, Jelena Rozga odjenula je zavodljivi čipkasti kombinezon, kojim se pjevačica predstavila u potpuno novom svjetlu. Jelena je u suradnji s modnim dvojcem ELFS snimila zavodljive fotke koje su, kako je najavljeno, prikazale njezino “novo ja”.

Rihanna, Gwen Stefani i Jennifer Lopez najuvjerljivije su promotorice trenda ogoljenog trbuha koji sportskim ili elegantnim kombinacijama ističu na pravi način. Trend koji je u drugi plan bacio savršeno oblikovane noge i dekolte promovirale su brojne zvijezde svjetske scene koje su u ogoljenom trbuhu pronašle novog saveznika u službi isticanja isklesanih tijela. I naša je Jelena Rozga, koja je dugo bila prepoznatljiva po svojim ultraminijaturnim haljinicama, preuzela takav stil odijevanja. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, kada su joj preuske hlače stegnule inače ravan trbuh i napravile loš efekt, Jelena se uskoro izvještila u svom novom stilu, koji sada nosi jednako lijepo poput svjetski poznatih kolegica.

Kopiranje ideja

I mlada Franka Batelić zablistala je u mladenačkom izdanju na svom polusatnom nastupu prije jedne od najvećih svjetskih zvijezda današnjice. Kratke hlačice i pripijeni top učinile su styling naše pop-princeze dostojnim nastupa prije velike Queen B.

Kopiranje stranih zvijezda oduvijek je bilo prisutno na domaćoj estradnoj sceni. Nekada je to rađeno u jeftinoj produkciji, a danas to pjevačice rade s mnogo većim budžetom i uz pomoć modnih stilista, tako da posuđeni imidž u posljednje vrijeme izgleda puno prihvatljivije. Obožavatelji im zbog njihova atraktivnog izgleda uglavnom ne zamjeraju što kradu ideje od slavnih kolegica, sve dok su napravljene sa stilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:04