LIJEPE PRINCEZE

FOTO: WILLIAM I KATE POSJETILI 'WILLIAM I KATE S ISTOKA' Najglamuroznija žena Orijenta zasjenila Vojvotkinju od Cambridgea

 Getty

Kate Middleton i princ William trenutačno su u prvom službenom posjetu Butanu, maloj kraljevini koja se nalazi između Indije i Kine.

Njihovi domaćini su kralj i kraljica Butana, Jigme i Jetsun, koje još nazivaju Williamom i Kate istoka. Jetsun tako krase epiteti kraljice zmajeva i najglamuroznije žene Orijenta, a njega opisuju kao himalajskog princa iz snova. Čak su i njihove životne priče slične. Baš kao i Kate, i Jetsun je obična djevojka koja je svojom pojavom fascinirala njihove medije nakon što se 2011. godine udala za kralja Butana.

Jetsun i Jigme poznavali su se od djetinjstva, a godinama su bili u vezi pa su svoju ljubav odlučili i ozakoniti. Njihovo vjenčanje razočaralo je mnoge njegove obožavateljice jer jer je Jigme bio jedan od najpoželjnijih neženja. O njihovo ljubavi kralj je otvoreno govorio, a Jetsun je na njega imala veliki utjecaj.

Kćerka pilota školovala se u Londonu i Indiji, a na vjenčanju je nosila kraljevsku krunu. Ubrzo nakon svadbe Jetsun je proglašena novom modnom ikonom, a njezina ljepota i skromno ponašanje osvojili su srca Butanaca.

Mediji su već tada često objavljivali njezine fotografije u odjevnim kombinacijama vedrih boja koja oslikava lokalnu kulturu. Jetsun je na vjenčanju nosila čak šest tradicionalno dizajniranih vjenčanica indijske modne dizajnerice Ritu Kumar. I sam kralj je poznat po svom specifičnom modnom ukusu, a u njegovoj zemlji nadimak mu je Elvis Presley jer obožava ovog glazbenika.

Jetsun i Jigme jako su popularni među stanovništvom jer rado svoje vrijeme odvoje kako bi im pomogli riješiti njihove probleme. Par je u iščekivanju svog prvog djeteta.

Butan je kraljevina specifična po tome što je godinama gotovo potpuno odsječena od svijeta. Do čak 1974. godine nije turistima dopuštala ulazak u zemlju, a do 1999. godine nisu imali ni televiziju jer su se njezini autokratski vladari bojali negativnog utjecaja. No pored toga, Butan je poznata i kao jedna od najzadovoljnijih zemalja svijeta. Otac sadašnjeg kralja abdicirao je 2008. godine kada se odrekao apsolutne vlasti i tako otvorio vrata demokraciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:13