'SUVENIRI' IZ AFRIKE

George Clooney obolio od malarije i ozdravio u deset dana

Slavni je glumac obolio od malarije nakon posljednjeg putovanja u Afriku gdje je diplomatskim putem pokušao spriječiti potencijalni genocid u Sudanu
 AP

Američki glumac George Clooney, kako je objavio u svojem showu na CNN-u Piers Morgan, obolio je od malarije nakon posljednjeg putovanja u Afriku gdje je diplomatskim putem pokušao spriječiti potencijalni genocid u Sudanu te je u jako lošem zdravstvenom stanju. Da je George iz Afrike kao “suvenir” donio jednu od najsmrtonosnijih bolesti današnjice, koju prenose komarci malaričari, potvrdili su i njegovi predstavnici za medije, ali su naglasili da se glumac izliječio.

- George se potpuno riješio malarije koju je pokupio u Africi početkom godine i dokaz je da se, ako se tretira pravim lijekovima i ako je oboljeli u rukama stručnjaka, malarija može izliječiti za deset dana. Ne mora biti smrtonosna, kako je to najčešće u Africi - rekao je glumčev glasnogovornik Stan Rosenfield.

Poznato je da malariju izazivaju četiri vrste malog parazita Plasmodiuma, a svaka je vrsta specifična po reakciji na lijekove i učincima koje ima na zdravlje čovjeka kojeg napadne. Slavni je glumac, ako se izliječio od malarije, pogodio pravi lijek i primio pravu liječničku pomoć za vrstu parazita koji je njega zarazio.

Kako je obolio od malarije i je li se potpuno izliječio, otkrit će sam George čiji će se intervju, koji je dao 45-godišnjem Piersu Morganu, emitirati ovih dana. ( T. Pe.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:25