EKSPLICITNE SCENE

Glumac LaBeouf: 'Užasavam se snimanja 'Nimfomanijaka', Lars von Trier traži da snimamo scene pravog seksa!'

Najnoviji Von Trierov filmski uradak zamišljen je kao najšokantniji film u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a u filmu se pojavljuju i Nicole Kidman te Willem Dafoe
 Charles Sykes/Invision/AP

ZAGREB - Američki glumac Shia LaBeouf izjavio je kako se užasava početka snimanja novog kontroverznog ostvarenja kultnog redatelja Larsa von Triera "Nimfomanijak", u kojemu se od glumaca očekuje da snimaju scene "pravog seksa".

Prema pisanju mrežne stranice Digital Spy, mlada je zvijezda "Transformera" potvrdila sudjelovanje u novom filmskom uratku danskoga redatelja, priznavši kako je "užasnut" uoči početka snimanja jer se od njega i njegovih kolega očekuje da sve snimaju "za pravo".

"On je jako opasan. On je najopasniji tip s kojim sam dosad razgovarao o suradnji. Užasnut sam", kazao je LaBeouf za televizijsku postaju MTV. "Sve je baš onako kako izleda. U scenariju je jasno istaknuta rečenica koja u osnovi znači da se seksamo za stvarno. Svi 'ilegalni' sadržaji bit će zamagljeni, a sve ostalo ostaje kako jest", dodao je.

Najnoviji Von Trierov filmski uradak, u kojemu će Charlotte Gainsbourg igrati glavnu ulogu žene koja otkriva svoju čitavu seksualnu povijest od djetinjstva do srednjeg doba sredovječnom neženji kojeg igra Stellan Skarsgard, zamišljen je kao najšokantniji film u njegovoj dosadašnjoj karijeri s dosta elemenata pornografskog. U filmu se pojavljuju i Nicole Kidman te Willem Dafoe.

Njegov producent i poslovni partner Peter Aalbaek Jensen ranije je izjavio da će se film baviti istraživanjem tabu teme dječje seksualnosti, te kako "Lars želi vidjeti pravo seksualno uzbuđenje djevojčice na ekranu". "Lars je svjestan da, želi li na filmu imati eksplicitne scene seksa, mora napraviti i televizijsku verziju koja se može prikazivati u Europi i prihvatio je to", kazao je Aalbaek Jensen za britanski Guardian. Podrazumijeva se da bi se "mekša" verzija prikazivala u mainstream kinima, dok bi ona "tvrđa" bila rezervirana za ljubitelje von Trierove "posebne poetike".

Iako diže prašinu i prije nego je počelo snimanje, "Nimfomanijak" nikako nije prvi projekt danskog redatelja koji izaziva kontroverze zbog eksplicitnih tema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:38