POZNATA GLUMICA

'GLUMIM, PJEVAM I UŽIVAM U ŽIVOTU. BITNO MI JE DA PUTUJEM, NIJE BITNO KUD...' Razgovor s Ivanom Roščić

Zahvaljujući povjerenju redatelja Bobe Jelčića, glumica je zajedno sa svojim kolegama slavila na festivalu u Puli

Apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Pula Film Festivala je debitantski dugometražni igrani film Bobe Jelčića “Obrana i zaštita” koji je osvojio čak sedam nagrada. Žiri je Zlatnom Arenom nagradio scenografa Marija Ivezića, Erola Zupčevića za najbolju kameru, Bogdana Diklića za najbolju glavnu mušku ulogu i Nadu Đurevsku za najbolju glavnu žensku ulogu. Bobo Jelčić dobio je čak dvije Zlatne Arene, za najbolji scenarij i najbolju režiju, a Velika Zlatna Arena za najbolji film pripala je producentici “Obrane i zaštite” Zdenki Gold, kojoj je to, kao i Bobi, prvi dugometražni igrani film.

U glumačkoj ekipi pobjedničkog filma našla se i Ivana Roščić koja je presretna što joj je Bobo dao povjerenje da igra Zehru.

Žena koja se vodi srcem

- Zehra je mlada žena koja se vodi isključivo srcem. Za nju ne postoje granice niti one geografske vidljive, niti nevidljive - opisala je svoju ulogu Ivana koja je, kako kaže, uvijek kada su nagrade u pitanju pesimist, ali kada se dogode, onda im se iskreno razveseli.

Tulum nakon ljeta

- Nagrade ćemo proslaviti, ali tek nakon ljeta kada se svi okupimo. Sada su svi negdje ili radno ili se odmaraju. Čeka nas još puno festivala: Sarajevo, Zadar, neki inozemni festivali. Uglavnom, film putuje, ima svoj festivalski život - kaže ova 34-godišnja Splićanka i dodaje - nagrade isto tako treba brzo zaboraviti i težiti iskrenom i predanom radu.

Osim glumom svestrana Ivana bavi se i glazbom i sa svojim bendom “Luni Megumi”, koji je neobičan naziv dobio po vrsti bombona, priprema prvi album. Kada će album ugledati svjetlo dana, nije sigurna ni sama pjevačica benda. Kako kaže, treba skupiti habrosti za sve to.

- Može se dogoditi da album izađe za godinu dana, možda kasnije, a možda i prije. Svjesni smo vježbe, treninga koji nam nedostaju. Na par koncerata koje smo imali smo bili toliko loši da mi je bilo zlo. Treba vježbati, vježbati, vježbati. Našu glazbu ne mogu svrstati u neki žanr jer se radi o miksu raznih stilova. No, ne smeta mi kada nas netko strpa u određenu ladicu ili u našoj glazbi primijeti utjecaj glazbenika koje iznimno poštujem - priča Ivana koja je prve glazbene pokušaje imala još u srednjoj školi i oduvijek je željela osnovati bend. Sada joj se posrećilo jer, kako i sama kaže, često glumci požele svirati i muzičari glumiti. Tako osim nje bend čine glumci Danilo Šerbedžija, Goran Bogdan i Jadran Puharić.

Osim albuma Ivana nam je najavila i neke nove uloge koje priprema, a čeka je zaista gusta kazališna sezona - “Osmi povjerenik”, “Tri sestre” i “Aleksandra Zec”. No, do tada uživa u ljetu koje je ove godine za nju iznenađujuće spontano.

Uvijek zaljubljena

- Zbog prirode mog posla inače je sve isplanirano unaprijed čak i ljeti, no kako mi se u rasporedu ove godine non-stop nešto mijenja, tako se mijenja i moje ljetovanje - kaže glumica koja nam je priznala kako je uvijek zaljubljena - u dobre filmove, knjige, hranu, ljude, u Njega... Imam često napadaj leptira kad se s nečim il’ nekim oduševim - sa smiješkom je ispričala Ivana.

Ove godine medijsku prašinu dosta je podigla

u režiji Dalibora Matanića u kojoj Ivana i Nataša Janjić glume lezbijski par, a puno se komentirao i njihov poljubac te plakat koji je uklonjen nakon pritiska katoličke udruge Vigilare.

- Već mi je dosadilo govoriti o tom ‘famoznom’ poljupcu s Natašom. Predstava živi svoj kazališni život i to je najvažnije. Recimo smeta mi da me uvijek pitaju kako se ljubiti s Natašom, a nitko nije postavio pitanje kako se osjećaš kad te siluje Daniel kojeg glumi Živko Anočić. Meni je to žalosno - prokomentirala je Ivana.

Lijepa glumica ove je godine godine surađivala i s modnim dizajnerom Borisom Pavlinom. Dizajner je za svoju kampanju htio nekoga jako krhkog s bezvremenskim crtama lica, tako se Ivana odmah nametnula kao idealan izbor. Kako ona voli Pavlinov bajkovit svijet haljina nije joj bilo strano zalutati u modni svijet, no, ipak se trudi dozirati takve “izlete”.

Kad god nije okupirana obavezama i uspije uhvatiti slobodnog vremena Ivana se baca na planiranje putovanja i pritom joj nije toliko bitno gdje putuje, važno joj je samo da nekud ide. Kako kaže, svako putovanje za nju je idealno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 06:34