A DOBIVA GA...

Goran Kulenović preuzeo režiju Porina

Kulenović je prihvatio raditi Porin jer do sada nije imao tako veliki projekt, što mu predstavlja izazov
 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Autor “Bitangi i princeza” Goran Kulenović bit će redatelj i scenarist sedamnaeste dodjele diskografske nagrade Porin koja će se održati 15. svibnja u Biogradu. Za Kulenovića će to biti prva takva velika priredba u karijeri, što je i razlog zbog kojeg je pristao prihvatiti taj angažman.

- Radio sam do sada, naravno, i kazališne predstave, skečeve, ali projekt poput Porina do sada nisam imao priliku raditi i zbog toga mi je to zazvučalo jako zanimljivo. Teško mi je u ovoj fazi reći kako će ovogodišnja dodjela izgledati, ali svakako mi je cilj, da ne bude dosadan ljudima. Onaj tko počne gledati Porin želim da ga i odgleda do kraja, što znači da mora biti maksimalno televizičan, dinamičan, brz. Naravno, forma je donekle zadana - red glazbe, red nagrada, ali želim da on bude što manje usiljen - objasnio je Kulenović. Na upit hoće li prema njegovoj viziji ovogodišnji Porin nalikovati primjerice Oscaru , Grammyju ili nekoj drugoj razvikanoj svjetskoj dodjeli nagrada, Kulenović odgovara da je svečanost američke filmske akademije jako dobar uzor.

- Grammy je previše zafrkantska forma, mislim da bi kod nas to bio problem da se voditelji toliko ‘sprdaju’ na račun nekih osoba, a mislim da se ne želi da Porin baš ide u tom smjeru. Naravno, i ja ću pokušati ubaciti što više šala, a koliko će mi proći, tek ćemo vidjeti, tu je i ključan izbor voditelja. U svakom slučaju, oskarovski tip dodjele je elegantniji, a opet dinamičan i s dovoljno humora - rekao je Kulenović. Kad je riječ o dodjeli nagrada u kategorijama klasike i jazza, ona će se održati u Šibeniku 8. svibnja, tjedan dana uoči središnjeg događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 02:52