PREKRŠIO UVJETNU KAZNU

Grdović osuđen na 20 dana zatvora i život bez alkohola

 Josko Supic / CROPIX

ZADAR - Popularni zadarski pjevač Mladen Grdović u ponedjeljak je na Prekršajnom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na 20 dana zatvora zbog obiteljskog nasilja.

Uz bezuvjetnu kaznu koja je donesena nakon što je Grdović prekršio uvjetnu kaznu kojom je zbog istog kaznenog djela već bio pravomoćno osuđen, sud je pjevaču izrekao i zaštitnu mjeru obaveznog liječenja od alkohola. Samog Grdovića koji nije bio prisutan na izricanju presude i koji je o okončanju sudskog postupka trebao biti obaviješten pismenim putem, danas su o tome obavijestili novinari koji su ga šokirali sudskom odlukom.

Grdović je kazao kako odluku još nije dobio, te je izrazio nevjericu da mu je dosuđena upravo ta kazna.

- Riječ je o nepravomoćnoj sudskoj odluci koju još treba potvrditi Visoki prekršajni sud. Mladen Grdović ima pravo žalbe koju mora napisati kroz osam dana – kazala je Nediljka Dereta, zamjenica predsjednice Prekršajnog suda u Zadru. Pjevača je zadarskoj policiji prijavila supruga Brankica nakon što ju je 29. studenog prošle godine u alkoholiziranom stanju verbalno napao u obiteljskoj kući u zadarskim Arbanasima.

Na njezin poziv policija je tada došla po pjevača koji je nakon toga noć proveo u policiji da bi u jutarnjim satima uz prijavu bio priveden prekršajnom sucu. Grdović je time prekršio uvjetnu kaznu kojom je zbog prijetnje supruzi i bratu dva mjeseca prije na Prekršajnom sudu u Zadru pravomoćno osuđen na osam dana zatvora uz rok kušnje od godinu dana. Prvo ročište u novom postupku zakazano je u prosincu prošle godine, samo dva dana nakon što je Grdović zbog višednevnog ekcesnog ponašanja uzrokovanog alkoholom hospitaliziran na odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:05