FILM O SLAVNOM FIZIČARU

HAWKING 'Na trenutke sam mislio da sam to ja na ekranu, a ne glumac'

 AFP

'Mislim da me Eddie Redmayne portretirao jako dobro u filmu 'The Theory of Everything'. On je proveo neko vrijeme s oboljelima od ALS-a tako da je mogao biti autentičan. Na trenutke, mislio sam da sam to ja. Gledajući film dobio sam priliku reflektirati se na vlastiti život. Iako sam osoba s invaliditetom, iznimno sam uspješan u mom znanstvenom radu. Mnogo putujem i bio sam na Anrarktiku i Uskršnjim otocima, u podmornici i u nultoj gravitaciji. Nadam se kako ću jednog dana otići u svemir. Privilegiran sam da dobivam neka shvaćanja kako svemir funkcionira kroz moj rad. Ali to bi bio zaista prazan svemir bez ljudi koje volim', napisao je Stephen Hawking na svom Facebook profilu nakon što je pogledao film temeljen na njegovom životu.

U filmu 'The Theory of Everything' Eddie Redmayne utjelovljuje Stephena Hawkinga.

Slavni znanstvenik prije toga je na Facebooku komentirao i film 'Interstellar' kojeg je krajem listopada imao priliku pogledati na premijeri u Velikoj Britaniji.

'Prije nekoliko godina razgovarao sa svojim prijateljem Kipom Thorneom o ideji koju je imao s Lyndom Obst za snimanje znanstveno-fantastičnog filma o crvotočinama. Te ideje postale su dio filma Christophera Nolana, 'Interstellar'. Kip i ja bili smo u Velikoj Britaniji na premijeri filma 29. listopada. Kip se pojavljuje i u filmu o mom životu, 'Tje Theory of Everything', napisao je Hawking prije nekoliko dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:54