HTV DIREKTORICA

Hloverka Novak-Srzić: 25 stvari koje ne morate znati o meni

Hloverka Novak-Srzić na jedan dan voljela bi se naći u koži haškog suca Alphonsa Orieja, a Ante Gotovina ličnost je kojoj se najviše divi. Kada bi v.d. direktorice HTV-a dobila poveću svotu novca osnovala bi vlastitu televiziju, a godišnje bi odmore tada provodila u Toscani, kuhajući šalsu Georgeu Clooneyu

1. Ime Hloverka dobila sam po trenutnoj inspiraciji mog oca koji je htio da budem jedinstvena. Bio je vizionar...

2. Sa sestrom Ružom kao klinka najčešće sam se svađala zbog čokolade. Danas se svađamo zato što ona pristaje biti najbolji HRT-ov asistent režije s najmanjom plaćom.

3. U školi sam bila odlikašica. Najbolja sam bila u hrvatskom i filozofiji, a omraženi predmet bila mi je kemija. Na kraju sam se udala za inženjera kemije. To se zove sudbina...

4. Kao tinejdžerica jedno sam vrijeme željela postati glumica. Moji omiljeni glumci su bili Fabijan Šovagović i Pero Kvrgić. Audrey Hepburn bila mi je najdraža glumica, jer je bila žanrovski potpuno drugačija od mene.

5. Još u potpunosti ne razaznajem što je moja unuka od mene naslijedila. Nadam se da će budućnost pokazati da je naslijedila sve, a želim joj da uz to, kad odraste, bude puno ljepša od bake.

6. Na televiziji sam stekla brojne nadimke, a meni je nadraži Hlo jer me prvi tako nazvao Željko Pervan.

7. U posljednje vrijeme sve rjeđe igram tenis. Puno je posla, ali jednog bih dana s druge strane teniske mreže voljela vidjeti Denisa Kuljiša, naravno nakon njegovog tretmana u teretani.

8. Nemam pojma koliko dnevno popijem kava i koliko cigareta popušim. To ne brojim.

9. U horoskopu sam pokorna Račica, a u podznaku spasonosna Lavica.

10. Muškarac me može impresionirati svojom superiornošću. Na žalost, takvih je pokraj mene na Prisavlju sve manje. Ili mi se samo tako čini... Možda me uskoro demantiraju, nikad se ne zna.

11. Dobra sam kuharica, a jelo koje moji ukućani i prijatelji najviše hvale je šalša.

12. Moj životni moto glasi 'Sutra je novi dan i sve dođe na svoje'. Premda moja prijateljica tvrdi da nikad ništa ne dođe na svoje.

13. Kad bih mogla, na jedan dan voljela bi se naći u koži haaškog suca Alphonsa Orieja. Donijela bih oslobađajuću presudu za hrvatske generale prema međunarodnom ratnom pravu i pravdi, prema činjenicama i dokazima, a usprkos svim političkim pritiscima i interesima. Jer, kako kaže bivši predsjednik Mesić, krivnja je uvijek individualna.

14. Puno je povijesnih ličnosti kojima se divim, jer su ljudskim integritetom moralom i mudrošću pridonijeli dobrobiti čovječanstva, dobrobiti Hrvatske. Međutim, u ovom trenutku, kada je cijela naša novija povijest stavljena pod znak pitanja, Ante Gotovina je moj izbor.

15. Idealan godišnji odmor za mene bi bio boravak u velikoj kamenoj kući u Toscani, punoj dragih prijatelja. Iznenadni gosti bili bi dobrodošli. Na primjer, George Clooney.

16. Na televiziji najradije gledam... Sve. To mi je posao.

17. Mijenjam program kada je na ekranu Formula 1. Duša me zaboli kada se sjetim da su neki prije mene znali na to spiskati pet milijuna eura, a tu istu Formulu 1 danas neki dečko prodaje lokalnim televizijama. Zamislite koliko smo dramskog programa mogli snimiti za taj novac.

18. Svoj modni stil nazvala bih - svojim. Naravno, bez Katarine Balogh, bilo bi i manje stila.

19. Od pisaca su mi najdraža djela Česlava Miloša i Slobodana Novaka.

20. Nemam običaj muškarcima sjediti u krilu. Činim to samo kada medijski želim nešto poručiti, kao što je to bio slučaj s tadašnjim ministrom Šukerom.

21. Da iznenada dobijem veliku količinu novca, kupila bih vlastitu televizijsku kuću. Ej, kakva bi tamo novinarska momčad radila!

22. Tajna mog poslovnog uspjeha je u tome što baš nikad nisam bespogovorno slušala svoje direktore.

23. Osobine koje otkrivaju moje dalmatinsko podrijetlo su... Definitivno moj temperament!

24. U životu se bojim samo zlih ljudi.

25. Kad bih morala plesati u showu “Ples sa zvijezdama”, mislim da bih se najbolje snašla u sentišima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:24