SVESTRANA I USPJEŠNA

HOĆE LI MAGDALENA ZASJENITI KOLINDU? Ova ljepotica je kandidatkinja za predsjednicu Poljske

Democratic Left Alliance (SLD) presidential candidate Magdalena Ogorek is pictured at a press conference in Warsaw on January 9, 2015. The Polish Social Democratic SLD (opposition) party presented to the media on Friday 35-year-old Magdalena Ogorek as a surprise candidate for the presidential election in May, for which all survey predicted the victory of incumbent President Bronislaw Komorowski. AFP PHOTO / PAP / MARCIN OBARA +++ POLAND OUT EASTNEWS OUT
 MARCIN OBARA

Magdalena Ogorek 35-godišnja je kandidatkinja za predsjednicu Poljske.

Osim što se proslavila kao televizijska voditeljica, doktorila je povijest, a iza sebe ima i iskustvo rada u Narodnoj banci Poljske te je napisala nekoliko knjiga.

Magdalena je kandidaturu objavila prošlog tjedna i to kao predsjednička kandidatkinja Demokratskog lijevog saveza (SLD), a predsjednik stranke, Leszek Miller nazvao ju je 'simbolom promjene'.

'Sigurni smo da je dr. Magdalena Ogorek simbol promjene, uključujući i generacijsku promjenu. Ona je simbol otvaranja poljske politike mladoj europskoj generaciji Poljaka. Ona je simbol nacionalnog jedinstva i nije predstavnica niti vođa niti jednog sukobljenog tabora, a ni političke stranke', izjavio je Miller na konferenciji za novinare.

No, Ogorek je postala popularna i izvan granica Poljske zahvaljujući društvenim mrežama i činjenicom da je brojne obožavatelje osvojila svojom ljepotom.

Magdalena je pak istaknula kako vjeruje u uspjeh svoje kampanje i vjeruje da će preuzeti 5-godišnji mandat od Bronislawa Komorowskog, koji je trenutačno na čelu države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:28