OVO NE MOŽE BITI ZDRAVO

HODAJUĆA REKLAMA ZA ANOREKSIJU Dok Francuzi pozivaju na bojkot premršavih modela, jezivo koščati sin Jamesa Bonda i njegova djevojka šokiraju svijet

 
 Profimedia, Pacific coast news

Otac mu je holivudski velikan, 64-godišnji irsko-američki glumac Pierce Brosnan, jedan od najpopularnijih James Bondova ikada, ali 20-godišnji Dylan Brosnan nije krenuo tatinim stopama - umjesto u svijetu filma, završio je u manekenskim vodama.

Nosio je revije za prestižne brendove Burberry i Yves Saint Laurent, a kad nije na modnim pistama, 193 centimetara visoki Dylan pjeva i svira gitaru u rock bendu Raspberry Blonde.

Osim na poslovnom planu, mlađem Brosnanu ruže cvjetaju i u ljubavi. U dugogodišnjoj je vezi s talentiranom slikaricom Avery Wheless.

Nakon što su američki mediji objavili fotografije para u romantičnoj šetnji Malibuom, javnost ne prestaje komentirati njihovu mršavost. I Dylan i njegova djevojka izgledaju kao da su na rubu anoreksije, a mnogi su zaključili kako čak i nerazvijene osnovnoškolke izgledaju bolje i zdravije od sablasno koščate Avery.

169729, EXCLUSIVE: Pierce Brosnan's son Dylan takes a romantic stroll with his girlfriend in Malibu. Los Angeles, California - Monday September 4, 2017., Image: 348387953, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news
Profimedia, Pacific coast news
Dylan Brosnan i Avery Wheless

When you hanging with the son at "The Son" #meta #posed

A post shared by averywheless (@averywheless) on

Dylan and Papa on sunny morning In Paris

A post shared by Pierce Brosnan (@piercebrosnanofficial) on

Francuske modne kuće Kering i LVMH odlučile su više ne zapošljavati vrlo mršave manekenke kao odgovor na kritike da modna industrija potiče poremećaje prehrane.

Francuska je zakonom iz 2015. zabranila vrlo mršave modele propisujući kako svi trebaju imati odgovarajuće liječničke potvrde o zdravlju u skladu s dobi i težinom. Prijedlog da zakon uključi najmanji indeks tjelesne mase odbačen je pod pritiskom modne industrije.

Kering i LVMH objavili su da će njihov statut učiniti iskorak u odnosu na francusko zakonodavstvo. Sve njihove modne marke obvezale su se na zabrane manekenki koje imaju konfekcijski broj manji od francuskog 34 za žene i 44 za muškarce.

- Nadamo se da ćemo potaknuti čitavu industriju da nas slijedi mijenjajući tako radne uvjete za manekenke u čitavoj industriji - rekao je prvi čovjek Keringa Francois-Henri Pinault.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:24