SPEKTAKL U SVIBNJU

HRVATSKA NA OVOGODIŠNJEM EUROSONGU Šest pjevača iz pet klapa otpjevat će 'Mižerju'

Poznati su pjevači koji čine klapu koja će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu u Švedskoj u svibnju. Klapu čini šest pjevača iz pet klapa.

Prvi tenor je Marko Škugor, klapa Kampanel, drugi tenor je Ante Galić, klapa Sinj, prvi bariton je Nikša Antica, klapa Kampanel, drugi bariton je Leon Bataljaku, klapa Crikvenica, basovi su Ivica Vlaić iz klapa Sebenico te Bojan Kavedžija, iz klape Grdelin.

Za odabir članova klape najzaslužniji je maestro Mojmir Čačija, autor vokalnog aranžmana skladbe „Mižerja“ i producent klapskog pjevanja.

Glazbeni producent pjesme je Nikša Bratoš, koji je u suradnji s Draganom Brnasom napravio aranžman, a kompletan audio zapis pjesme trebao bi biti gotov slijedeći tjedan.

Otprije je poznato da Hrvatsku ove godine na Eurosongu predstavlja skladba „Mižerja“ autora Gorana Topolovca . Prvo eurovizijsko polufinale, u kojem se za prolaz u finale natječe i Hrvatska, na rasporedu je 14. svibnja. Uz Hrvatsku iste večeri nastupaju Slovenija, Srbija i Crna Gora, kao i Danska, Nizozemska, Austrija, Estonija, Rusija, Litva, Irska, Bjelorusija, Cipar, Belgija i Moldavija. U finalno natjecanje, koje će se održati 18. svibnja, iz prvog polufinala prolazi 10 pjesama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:45