FINALE TREĆE SEZONE

HRVATSKA NAPOKON DOBILA MASTERCHEFICU Ivino jelo strogog je Dina Galvagna ostavilo bez riječi

Mlada Makaranka zna što će s nagradom, ali plan ipak ne želi otkriti - da se ne urekne
 Masterchef

Drago mi je zbog pobjede, a još draže mi je što je u MasterChefu pobjedu odnijela žena, veselo govori Iva Pehar, pobjednica treće sezona Masterchefa Nove TV.

- Zadnjih godina nekako ispada kao da su muškarci predodređeni za velike kuhare, kuharske nagrade i delicije u kuhinji, a mi, žene, slijedom toga dobre smo za kuhanje ‘za po doma’. Jesmo! Ali, dobre smo mi i za pobjede - kaže Iva .

Ova Makaranka (26) osim zavidne titule u Dalmaciju sa sobom odnosi i pehar MasterChefa, te nagradu vrijednu 100.000 kuna.

- Imam ideju što ću napraviti s novcem, ali je ne želim javno iznijeti da se ne ureknem. Natuknut ću samo da je riječ o nekim mojim dugogodišnjim snovima i planovima koji, dakako, imaju veze s kuhanjem. Pa nisam pobijedila u natjecanju u pjevanju ili plesu - kaže Iva, koja je po struci grafička dizajnerica i dizajnerica interijera a studirala je u Zagrebu i u Firenci. U Italiji je završila i tečaj izrade tjestenine. U MasterChef se prijavila, kazala je na samom početku natjecanja, kako bi vidjela ali i pokazala koliko može izraziti svoje sposobnosti i znanje u kuhanju te naučiti još puno više o začinima, i upoznati se sa što više vrsta namirnica te naučiti kreirati i kvalitetno obraditi vrhunska jela. U svemu tome na kraju ne samo da je uspjela, nego je i - pobijedila.

- Doći do finala, a kamo li pobijediti je nešto što doista apsolutno nisam imala nigdje, ni u najskrivenijim maštanjima - govori Iva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:07