DORA U NOVOM RUHU

Hrvatski izbor za Pjesmu Eurovizije postaje reality show

Dora postaje reality show. Prema uzoru na njemački ili švedski izbor pjesme predstavnice za Eurosong, po novom će, umjesto jednog vikenda, trajati gotovo dva mjeseca, a cijeli spektakl odvijat će se u zagrebačkom studiju HTV-a.

Sve što se zbivalo proteklih 18 godina - poput javnih i pozivnih natječaja skladateljima te polufinalnih i finalnih opatijskih večeri - odlazi u povijest, a Dora u svom devetnaestom izdanju oblači modernije ruho.

- Počeli smo opsežne pripreme za veliki i potpuno novi projekt vezan za natjecanje hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije 2011. godine. S podnaslovom ‘Idemo na Eurosong - Dora 2011.’, Zabavni program HTV-a, uz pomoć Hrvatskog radija i Glazbene proizvodnje, priredit će serijal od sedam velikih subotnjih prime time show programa. Na Dori 2011. bira se izvođač koji će nas predstavljati na Eurosongu u Düsseldorfu, a što se skladbi tiče, HRT će ih posebno naručiti. No, da bi ih se otpjevalo, za to će se itekako trebati boriti. To će uspjeti samo oni najuspješniji koji dođu do velikog finala - rekla je Elizabet Homsi, urednica Zabavnog programa HTV-a.

Svih sedam show programa u sklopu Dore emitirat će se subotom, i to uživo iz studija 10 HTV-a, a o najboljima će suditi gledatelji i slušatelji HRT-a.

- Uskoro ćemo izaći u javnost s pozivom za sudjelovanje na velikom castingu na kojemu će struka, i to ljudi iz glazbene industrije, njihovih udruga i društava odabrati najbolje kandidate za subotnje show programe. Predstojeća Dora bit će gotovo stopostotno proizvedena u kućnoj izvedbi HRT-a s postojećim HRT snagama - najavila je Elizabet Homsi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:53