FILM O RATU U BOSNI

Hrvatski novinar tuži Angelinu Jolie za krađu scenarija: Ukrala je moju ideju!

 Dado Ruvic / CROPIX

ZAGREB - Za svoj posljednji projekt, Angelina Jolie odučila je raditi iza kamera i to prvi put kao producentica.

Napisala je scenarij za film o ratu u Bosni pod nazivom 'U Zemlji Krvi i Meda', a sad je zbog toga tuži hrvatski novinar i pisac James J. Braddcock, koji tvrdi da je glumica ideju ukrala iz njegovog članka kojeg je napisao i objavio 2007. godine.

U tom članku James piše o ženi koju stalno siluju vojnici, nakon čega mora raditi kao sluškinja zapovjednika, što je vrlo slično Angelininom scenariju. U ovoj romantičnoj povijesnoj drami, Srbin se zaljubi u Bošnjakinju prije nego ih razdvoje ratna događanja iz 1992. godine.

- Ovaj film blizak je ratu u Bosni, ali je također i univerzalan. Htjela sam ispirčati priču kako na ljudsko ponašanje i odnose utječu ratna zbivanja, izjavila je.

Prema pisanju Novog lista iza pseudonima James J. Braddock krije se hrvatski novinar Josip J. Knežević koji je rođen u Sarajevu, a 1994. godine preselio se u Zagreb. U listopadu prošle godine otputovao je u Budimpeštu kako bi Angelini osobno rekao da mu je ukrala scenarij za film, no do filmske dive nije uspio doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:11