BARBARA MUNJAS

INTIMNA ISPOVIJEST ZGODNE PJEVAČICE 'Ljubavni odnosi su mi nepresušan izvor inspiracije'

Nakon duge karijere nastupanja s Gustafima, lijepa Barbara Munjas odlučila je da je vrijeme da otplovi u drugačije glazbene vode te je osnovala svoj bend Barbari u kojem pjeva, svira i sklada pjesme. A koliko joj se otad život promijenio otkrila je za Studio.

"Puna sam glazbe, svaki dio mene je sačinjen od glazbe!", opisuje sebe Barbara kao glazbenicu, a priznaje kako iz privatnog svijeta crpi najviše inspiracije: "Inspiracija dođe u ponekad jako neočekivanim situacijama, no najviše inspiracije crpim iz vlastitih osjećaja i stavova prema nekim određenim odnosima. Crpim inspiraciju i iz tuđih odnosa, a da ne pričam o tome koliko me inspirira dobra glazba, tekstovi, knjige, filmovi...No ipak moram naglasiti da su ljubavni odnosi nepresušan izvor inspiracije u mom stvaralaštvu. Vrlo često inspiraciju crpim iz vlastitih filmova koji se vrte samo u mojoj glavi te ih jednostavno pretvorim u pjesme. Znala sam se staviti i u tuđu situaciju i pisati iz te perspektive. Volim si postavljati letvice, stalno ganjam neke nove visine skrivajući poruke u svojim tekstovima iz razloga što mi nije zanimljivo kada je svima sve jasno na prvu", priča Barbara.

Nakon što je otišla iz Gustafa, punom parom radi na novom zvuku i to onom koji sviraju Barbari. A osim glazbe, promijenio se i njezin privatni svijet. "Vratila sam se druženju s nekim ljudima s kojima sam zapostavila odnose, upoznala nove koji su mi svojom prisutnošću život učinili veselijim i potpunijim", kaže s osmijehom. Ipak, pričajući o privatnom životu ne otkriva puno o vezama već koliko je ljubav u svemu tome bitna. "Kad u srcu nema ljubavi dolaze crni oblaci. Mislim da nas ljubav sve pokreće i ponekad tjera na poteze koje ne bismo učinili da nije ljubav u pitanju, pomiče nam granice i pomaže da upoznamo neke nepoznate djelove svojih duša i srca", zaključuje ova nepopravljiva romantičarka.

Na sceni je osim glasom, vrlo prepoznatljiva i svojim jedinstvenim imidžem. "Najviše od svega se volim osjećati udobno i ugodno u onome što nosim. A s druge strane, volim stare stvari, volim jarke boje i moglo bi se reći da kroz ono što volim i nosim iskazujem svoj karakter. Stvarno ne znam kako bih opisala svoj stil jer zbilja nosim sve i svašta i nisam ograničena furanjem nekih određenih stilova, to me stvarno uopće ne opterećuje i moram priznati da neki modni časopis nisam kupila već sigurno godinu dana", objašnjava svestrana umjetnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 08:40