KAO IZ BAJKE

Intrigantni detalji s vjenčanja Petre Ecclestone: Vlasnika Formule 1 slomile emocije dok je mezimicu pratio do oltara

Cijeli je grad utihnuo na jedan dan zbog jedne nevjeste, bogatašice Petre Ecclestone. Bernie i Slavica nakratko su sklopili primirje kako bi se više od 250 uzvanika na piru osjećalo zadovoljno i ugodno

Malo je reći da su Petra Ecclestone, 22-godišnja kći britanskog milijardera Bernieja Ecclestonea i Hrvatice Slavice Radić, i Britanac James Stunt imali vjenčanje iz bajke. Trodnevno je slavlje, održano u Rimu i Braccianu, gdje je u subotu održana glavna ceremonija, bilo i više od toga.

Teško je drugačije opisati situaciju u kojoj cijeli grad na cijeli dan utihne zbog jedne nevjeste, zbog koje je zakupljen golemi dvorac iz 15. stoljeća, ujedno najveći ponos stanovnika Bracciana. Stotine zaštitara i deseci članova organizacijskog tima od samog su jutra bdjeli nad svakim detaljem, no cijela je ceremonija ipak počela s dvadesetak minuta zakašnjenja.

Zbog čvrste čelične ograde, kojom je prilaz dvorcu bio široko omeđen, svadbena se povorka mogla promatrati samo sa strane. Dvjesto pedeset Petrinih i Jamesovih gostiju počelo je stizati oko pet poslijepodne, nakon što su ih satima iščekivali svaki trenutak.

Bivši vozač Formule 1

Dok je njezin, sada već suprug, James Stunt, u pratnji svoje četvorice kumova, zalizane kose i u tamnosivom fraku, prvi stigao u Bracciano, plavokosa je Petra pred dvorac stigla među posljednjima.

U skupocjenom Rolls Royceu michiganskih tablica, mladenku i šefa Formule 1 dovezao je Jean Alesi, bivši vozač i Bernijev bliski prijatelj.

Raspuštene kose ukrašene tijarom, s decentnom šminkom i velikim dijamantnim naušnicama, Petra je, unatoč tremi prije velikog trenutka, u automobilu djelovala opušteno i sretno, baš kao i Bernie, koji ju je blago promatrao, vidno preplavljen emocijama, dok su se vozili prema ulazu u dvorac.

Vjenčana haljina slavne dizajnerice Vere Wang stajala je navodno čak 80.000 funti, a iako se nije mogla dobro vidjeti, pretpostavlja se da je Petra posegnula za klasičnim dizajnom, kao i za bijelom bojom.

“Najrazmaženija britanska kći”, kako je nazivaju mediji u domovini, iz svog je hotela u Rimu krenula luksuznim bijelim automobilom, također marke Rolls Royce, kakvima su tijekom trodnevnog slavlja u Italiji prevoženi članovi obitelji i važniji gosti, a u simpatični oldtimer koji je, pretpostavlja se, za ovu prigodu dopremljen čak iz SAD-a premjestili su se ispred samog Bracciana.

Prije njezina dolaska u centru gradića nastao je pravi metež zbog velikog broja vozila na jednom mjestu, a čekanje od nekoliko minuta, dok se gužva nije smirila, Petru i njezina oca, ako je suditi prema izrazu njihovih lica, nije nimalo smetalo. Čekajući da nastave put, kratko su razgovarali u oldtimeru na koji je nahrupilo dvadesetak fotoreportera, trudeći se uhvatiti što više detalja s najskupljeg ovogodišnjeg vjenčanja u Italiji.

Britanske princeze

Majka Slavica pak večer prije s mladenkom je napustila zabavu, a na svadbu je došla u pratnji starije kćeri Tamare. Obje su za vjenčanje odabrale raskošne duge toalete, od kojih se dizajnom posebno isticala Tamarina poluprozirna siva kreacija s jednim prikrivenim ramenom. Mladenkina sestra, ujedno vjenčana kuma, tijekom dana dijelila je svoje dojmove i emocije preko svoje stranice svakih nekoliko sati. Posljednji se put oglasila iz hotela ushićena zbog izgleda svoje mlađe sestre u vjenčanoj haljini, koja joj je, kako je napisala Tamara, stajala kao salivena.

Kako se i očekivalo, na vjenčanju je bilo poznatih gostiju. Uz već viđenu obitelj Hilton, sestre Paris i Nicky koje su, za razliku od petka, u subotu odjenule elegantne duge haljine, te britanske princeze Beatrice i Eugenie u pratnji majke Sarah Ferguson, na svadbu u dvorac stigao je i američki glumac David Arquette, koji je pokušao ostati neprimijećen, te slavni talijanski biznismen Flavio Briatore u pratnji supruge Elisabette.

Željezna kapija zatvorena je dvadesetak minuta poslije šest sati, kada se svih 250 gostiju smjestilo unutar zidina, a bajkovita priča Petre Ecclestone i Jamesa Stunta tada je počela.

U pratnji djeveruša

Dirljivu ceremoniju izmjene bračnih zavjeta pred oltarom, koji je bio postavljen na otvorenom, vodio je svećenik Nick Papadopulos iz crkve Svetog Petra u Londonu, a mladenka je bila u pratnji sestre i dviju djeveruša, svojih bliskih prijateljica Ines Raddock i Skye Mellar.

Misa je trajala gotovo sat vremena, no uz glazbenu pratnju Kraljevskog filharmonijskog orkestra prošla je kao u trenu. Nakon što ih je svećenik konačno proglasio supružnicima, pjesmom im je čestitao slavni talijanski tenor Andrea Bocelli, za kojeg se do posljednjeg trenutka nije znalo hoće li uzeti mikrofon ili je samo jedan od gostiju.

Prvi ples uz Claptona

Bocelli je okupljenima otpjevao svoj poznati hit “Time to Say Goodbay”, nakon čega je izveo još nekoliko pjesama, no to je bila tek uvertira u šaroliku glazbenu večer ispunjenu poznatim svjetskim imenima.

Nakon zdravice, u stiliziranom vrtu dvorca, u kojemu se ispijao skupocjeni Louis Roederer Cristal šampanjac, čija boca stoji 4000 funti, za prvi ples mladenci su odabrali poznatu pjesmu “Wonderful Tonight”, dakako u izvedbi samog autora Erica Claptona, koji je već u subotu ujutro u Braccianu odradio tonsku probu. On je zapravo jedini izvođač koji nije tražio honorar jer je dobar prijatelj s Ecclestoneovima pa je za izdašan iznos olakšao Berniejev račun, koji se navodno popeo do pet milijuna funti.

Iznos ne čudi ako se uzme u obzir da su, nakon Claptonova, nastupili svjetski popularni Black Eyed Peas, koji su navodno primili čak 1,5 milijuna funti, te trenutno najpopularniji DJ na svijetu, Francuz David Guetta, koji je za svoj angažman navodno dobio 500.000 funti. No, izvođači, naravno, nisu jedino na čemu Ecclestonevi za vjenčanje mlade Petre nisu štedjeli. Raskošni vatromet, koji se oko ponoći vidio iznad Bracciana, skupa s ostalim pirotehničkim ukrasima unutar dvorca, stajao je nevjerojatnih 100.000 funti.

Dva tjedna priprema

Kako doznajemo od lokalnog stanovništa, upravo zbog tog raskošnog vatrometa i njegove zahtjevne izvedbe u dvorac je danima prije prevezen golemi spremnik vode, za slučaj da nešto pođe po zlu, a same pripreme za cijelu ceremoniju trajale su ukupno deset dana.

Naime, kako sam dvorac Odescalchi nema dovoljno veliku prostoriju za prijem 250 gostiju niti se unutarnje strane zidova smiju dekorirati po želji, nasred njegova dvorišta podignut je zaseban luksuzni šator, širine gotovo tisuću četvornih metara, u kojemu je održana ceremonija.

Radnici su ga počeli slagati prije dva tjedna, a od ponedjeljka su u njemu uključeni klima-uređaji kako bi se do subotnje svadbe postigla željena temperatura.

Goste je na svadbi posluživalo 50 talijanskih konobara koji su radili na zabavi za mladence u vili Aurelia u petak, a kako su nam otkrili, nije im bilo dozvoljeno fotografiranje prostora mobitelima te su se, prilikom svakog ulaska u vilu ili dvorac, morali nanovo identificirati.

Za posluživanje hrane i pića, kao i za prijevoz gostiju od Rima do Bracciana, što je navodno stajalo čak 310.000 funti, bile su zadužene talijanske tvrtke, dok su baš sve dekoracije i namještaj stigli iz Velike Britanije. A otamo su stigli i posebni toaleti tvrtke Igloo, inače najskuplje za najam prijenosnih toaleta, čiji je transport natrag u Britaniju bio organiziran već u nedjelju.

Francuski chefovi

Svi radnici, koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji vjenčanja Petre Ecclestone i Jamesa Stunta, potpisali su ugovor o šutnji kako sočne informacije ne bi procurile u medije, no uz nagovore ipak su nam otkrili dosta detalja.

Cvijeće je, primjerice, točnije bijele ruže, jedino od dekoracijskih detalja bilo iz Italije. Čak je i iskusni tim šminkera i frizera, njih desetak predvođenih Garyjem Cockerillom, inače Tamarinim bliskim prijateljem, stigao iz Londona kako bi dotjerao goste.

Kuhari su bili poznati francuski chefovi, a za glavnu su večeru, pretpostavlja se, servirali lokalne specijalitete, dok su animatori, koji su zaplesali prilikom ulaska gostiju u dvorac, bili iz Španjolske. Zabava je potrajala do sitnih noćnih sati, nakon čega su gosti iz Bracciana ponovno odvezeni u Rim, no nije poznato jesu li Petra i James ostali prespavati u dvorcu s obzirom na to da im je soba bila na raspolaganju.

Elita u tri rimska hotela

Noćenja za sve goste, koji su bili raspoređeni u tri rimska hotela, ukupno su stajala više od 200.000 funti, a na ručku su se idućeg dana svi našli u Hotelu de Russie, koji je cijeli bio zakupljen za tu luksuznu prigodu. Inače, u Braccianu, kao i među novinarima, šuškalo se da se Jamesu Stuntu poprilično posrećilo.

Njegova je odabranica, naime, nedavno postala vlasnica jedne od najskupljih vila u Los Angelesu, već posjeduje i najraskošniju kuću u Chelseaju, a u prosincu će napuniti tek 23 godine. I sama “teška” milijune funti, dok joj otac imetak broji u milijardama, Petra je čini se, unatoč tome što je na glasu kao najrazmaženija kći, dovoljno razborita pa bajkovito trodnevno vjenčanje u Italiji, o kojemu će svjetski mediji, ali i stanovnici Bracciana još danima govoriti, nije dobilo zeleno svjetlo prije nego što je potpisan predbračni ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:39