USPJEH U HOLLYWOODU

'INZISTIRALA SAM NA SCENAMA ŽESTOKOG SEKSA, HTJELA SAM DA IZGLEDA STVARNO' Intervju s Ivanom Miličević

 DailyMotion

Holivudska glumica hrvatskih korijena Ivana Miličević iznenadila je gledatelje diljem svijeta poprilično odvažnim i žestokim scenama seksa koje je snimila u novoj seriji “Banshee”. Već u prvoj epizodi Ivana pokazuje sve svoje čari kada sa svojim televizijskim suprugom, kojeg igra Rus Blackwell, demonstrira kako se oralno zadovoljava žena.

- Obične se te scene rade napako i nerealno, a to smo htjeli promijeniti - rekla je Ivana u ekskluzivnom intervjuu za Studio.

Nova serija iz originalne HBO produkcije može se gledati od 2. ožujka, subotom u 22 sati na Cinemaxu. Naša Ivana igra Carrie Hopwell, zloglasnu kradljivicu dragulja koja sada živi u malom gradu Bansheeju pod lažnim identitetom i s novom obitelji koja ne zna ništa o njezinoj prošlosti. Antony Starr glumi Lucasa Hooda, bivšeg zatvorenika i vrsnog lopova koji preuzme identitet šerifa u Bansheeju, u Pennsylvaniji, gdje nastavlja svoje kriminalne aktivnosti dok ga iz sjene proganjaju gangsteri koje je izdao 15 godina prije.

VIDEO: SEKSOM OSVOJILA HOLYWOOD Senzacionalan uspjeh glumice Ivane Miličević

Rođena Sarajka i jedna od rijetkih glumica s ovih prostora koja je uspjela ostvariti značajniju holivudsku karijeru prvu je ulogu ostvarila u trileru “Enemy of the State”, nakon čega je glumila u brojnim televizijskim serijama: “Seinfeld”, “Dr. House”, “Felicity”, “Nash Bridges”, “Dadilja”, “Buffy, ubojica vampira”, “Chuck” i brojnim drugima. Glumila je u filmovima “Jerry Maguire”, “Nebo boje vanilije”, “Zapravo ljubav”, “Samo nebo zna”, “Casino Royale”.

Nekoliko godina radila je i kao stand-up komičarka, na što ju je nagovorila njezina najbolja prijateljica i oskarovka Charlize Theron. Ivana je do sada uglavnom igrala nježnije likove, no sada je konačno dobila priliku zaigrati jednu karakterniju ulogu i snažnu ženu, zbog čega je, kako kaže, jako sretna i zadovoljna.

• Napokon jedna vaša uloga u kojoj igrate snažnu, vamp ženu....

- Jako mi je drago što napokon igram malo drugačiju ulogu. Imala sam sreću što sam ranije radila s producentom Gregom Yaitanesom u posljednjoj sezoni ‘Dr. Housea’. Kada sam pročitala scenarij, bila sam jako zadovoljna, rekla sam mu kako će mi ovo biti prvi put da igram ulogu koja ne odražava moj nježni izgled. Uvijek igram karaktere nalik na bambija, a ja sam sve samo ne bambi. Igrala sam i dosta likova s ruskim naglaskom, pa mi je ovo divno osvježenje.

• Kako ste došli do uloge?

- Srela sam producenta koji mi je pokazao scenarij, kasnije mi je poslao još par epizoda i doslovce sam se zaljubila u tu priču. I sama sam sređivala neke situacije u svom privatnom životu, koje sam mogla uspješno unijeti u ovaj lik. Voljeti nekog koga ne smiješ, to mi je poznat osjećaj.

• Koga igrate? Tko je Carrie Hopewell?

- Ona je supruga i majka, i bivša kradljivica dragulja. U gradu u kojem je stvorila novi život za sebe, susreće svog bivšeg dečka kriminalca, koji se predstavlja kao gradski šerif.

• Kako je Carrie završila u malom gradiću Bansheeju?

- Nakon što je policija uhvatila mog dečka, bila sam sama i uplašena. Sakrila sam se u Michiganu i tamo radila kao konobarica u jednom restorančiću, u kojega je svakodnevno zalazio Gordon, moj sadašnji suprug. On se u mene vrlo brzo zaljubio i s vremenom sam i ja njega zavoljela na neki svoj način.

• Koliko je iskrena u toj svojoj novoj ljubavi?

- Totalno! Posve se uživjela u ulogu odane supruge i požrtvovne majke. Ona i suprug imaju klasične svađe poput svih starijih parova, a ona naprosto obožava biti majka. Ali u prošlosti bila je gotovo pa ovisna o životnom stilu koji je njegovala sa svojim bivšim dečkom. Nije krala gotovo 15 godina i to za nju znači kao da alkoholičar nije popio ni kapljicu sve to vrijeme. I onda u grad dolazi njezin bivši i daje joj jedan gutljaj tog njezinog starog života. Ona želi da on nestane kako bi zaštitila svoju obitelj, ali zbog njegove fizičke prisutnosti ona spoznaje da je i taj dio njezinog starog života dio nje.

U prvoj epizodi ima dosta nepriličnih scena seksa između vas i vašeg supruga...

- Drago mi je da ste to spomenuli jer nisam htjela raditi nikakve površne scene seksa. Dapače, htjeli smo odvažne i hrabre, realne scene seksa koje su važne da bi se priča ispričala kako treba. Nismo željeli samo zagrebati površinu u tom supružničkom odnosu već smo htjeli pokazati pravu stvar. Htjela sam napraviti to kako spada! Pogotovo, znate, zbilja je iritantno kada se prikazuju scene oralnog seksa na ženi, i sve je snimljeno naopako. Hajde da to napravimo prirodno, bez nepotrebne odjeće, onako kako se to odigrava u spavaćoj sobi jednog bračnog para. Bilo je vrlo intenzivno, ali mislim da smo uspjeli prenijeti to na ekran.

• Što se dalje događa s vašim likom?

- Ono što se događa mnogim ženama ponekad. Ja nisam udana, ali razumijem da u braku nekako ima manje seksa. Ali Lucas se vratio u grad i probudio libido moga lika. Ona uživa u odnosu sa svojim suprugom, ali zapravo fantazira o bivšem dečku.

• Hoće li se vaš lik prožestiti u jednom trenutku, hoćete li izmlatiti nekoga?

- Premda pokušavam zatomiti taj dio svoje osobnosti, taj dio moje prošlosti pomalo izvire na površinu. Pripremala sam dosta vremena se za scene borbe. Iako izgledam krhko, zapravo sam poprilično snažna. Tučem se u MMA tehnici, odnosno mješavinom borilačkih vještina jer je to nekako prljavije. Nisam neki ljubitelj, MMA, ali volim Kali stil. To je filipinski stil koji uključuje mnogo noževa. Toliko sam dobro to svladala da sam u jednom trenutku pomislila da sam u prošlom životu bila neka opasna Filipinka.

• Jeste li radili kao stand-up komičarka?

- Da, obožavam stand-up. Nadam se da ću uskoro ponovno imati priliku raditi nešto slično. Nadam se da ćemo u drugoj sezoni imati više komičnih elemenata, nešto u stilu Bonnie & Clyde ili tarantinovskog humora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:32