'SLAVUJ' JE SLOMLJEN

ISPOVIJEST KATALENIĆEVOG OCA 'Josip je u sobi i ne razgovara ni s kim. Bojimo se da bi si mogao oduzeti život. Zašto ga svi mrze?'

Drago Katalenić, bivši pomoćnik ministra obrta, kaže da sin (33) još živi s njima jer nema posao iako je poslao 180 molbi
 YouTube/CROPIX

- Bi li se vi mogli ikada ljutiti na svoje dijete? Tako ne mogu ni ja. Umoran sam od svega, a žena je pred infarktom, ispovijedio nam se Drago Katalenić, otac Josipa Katalenića (33), kojeg su nedavno uhitili zbog sumnje da je na svoje računalo s interneta skidao i pohranjivao dječju pornografiju.

Gospodin Drago kaže da mu je sin u vrlo teškom psihičkom stanju i da su u obitelji zabrinuti da bi si mogao oduzeti život. Josip je dva tjedna proveo u istražnom zatvoru, no nakon što su uplatili jamčevinu u iznosu od 50.000 kuna, sudac ga je pustio na slobodu .

- Slomljen je. U svojoj je sobi i ne želi ni s kim razgovarati. Možda ne bi ni došlo do svega da nije nastupio u tom novom filmu. Ovako su ga se opet svi sjetili, govori nam uzbuđeno otac 'međimurskog slavuja', kako su ga zvali u sretnijim danima. Katalenić kaže da je sve što se događa oko pjevača masovna histerija.

- Ne znam kako nekog mogu mrziti kao mog sina. To nije od danas nego traje već desetak godina. Uvijek ga se javno proziva, a ovo nije ni dokazano, niti nije još osuđen, ispovijedio nam se Drago Katalenić.

Josip još uvijek živi s roditeljima jer nema posao. Završio je Visoku poslovnu školu. - Podnio je 180 molbi i sve bez uspjeha. Da sam utjecajan koliko se priča on bi imao posao, kaže njegov otac.

Katalenić ne zna razloge zašto mu je sin toliko omražen, ali smatra da funkcije na kojima je bio nisu krive za to: - Ja sam umirovljenik, bio sam obrtnik, nisam imao političku funkciju. Imam jednu kuću, jednu radionu i to sve nakon 40 godina rada, kaže bivši pomoćnik ministra obrta.

Drago Katalenić je bio među utemeljiteljima Hrvatske narodne stranke i koordinator HNS-a sjeverne Hrvatske. U Hrvatsku seljačku stranku prešao je 1997. godine, a 2000. je postao pomoćnik ministra Uprave za obrt što je bio četiri godine. Kad su promotivni CD-i njegova sina 2003. stigli na adresu šezdesetak radio-postaja diljem Hrvatske, na pošiljkama je bio žig Ministarstva za obrt.

Bilo je očito da je poštarinu platilo Ministarstvo za obrt, iz proračunske blagajne, a zanimljivo je da trošak nije bio evidentiran. Drago Katalenić je tvrdio da je sve 'nesporazum između njega i tajnice Ministarstva', no nakon medijskog pritiska na račun Ministarstva uplatio je trošak slanja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:28