TEŽAK RAZVOD

ISPOVIJEST MAMIĆEVE BIVŠE ŽENE VANJE 'Za dobrobit svoje djece i familije sve sam svoje želje stavila negdje ispod tepiha'

'Kada godinama pratiš nekoga, zapostavljaš svoj fakultet i svoja htijenja te stavljaš svoju karijeru u drugi plan, ustvari nisi sretan', rekla je Vanja Mamić koja zbog trenera Dinama nije radila
 Biljana Gaurina / Cropix

Vanja Mamić dugo godina je šutjela o svom razvodu od Zorana Mamića, a sada je otvorila dušu u kolumni 'U galopu s Vanjom Mamić', koju piše na portalu Wall.hr . Par se razveo prije pet godina, a u ljubavnoj vezi bili su 17 godina.

Dinamov trener priznao je da mu je rastanak od Vanje, s kojom ima dvoje djece, bio najteži trenutak u životu. Ona je sad napisala da joj je odluka o razvodu bila vrlo teška, no bila je odlučna u njoj.

'Tada nisam niti znala da ću samo par godina nakon ne tako lakog razvoda biti sretna. Doista sretna. Da ću se buditi s osmijehom i uživati kao nikada prije, u svom svijetu koji se sastoji od moje obitelji koja mi je na prvom mjestu, meni nekoliko dragih ljudi - mojih prijatelja i mojih životinja', piše Vanja, koja je strastvena ljubiteljica konja.

Diplomiranoj stomatologinji najteže je bilo što nije radila i nije imala svoju financijsku neovisnost.

'Moja želja da radim bila je i za vrijeme braka vrlo jaka, no niz okolnosti je tu moju želju stavljalo u drugi plan. Danas mislim, da sam imala tad posao sve bi bilo neusporedivo lakše i manje stresno. Zato danas prvo što savjetujem svakoj ženi i djevojci je da radi. Da ima svoj kruh, svoju karijeru i svoj posao jer preko noći se sve sruši i nestane kao bajka... Kada godinama pratiš nekoga, zapostavljaš svoj fakultet i svoja htijenja te stavljaš svoju karijeru u drugi plan, ustvari nisi sretan, jer si neispunjen, neostvaren. Tako sam i ja. Za dobrobit svoje djece i familije sve sam svoje želje stavila negdje ispod tepiha…', navodi danas uspješna poduzetnica.

Dodala je da je vrlo rijetko i teško bilo kojem muškarcu pratiti samosvjesnu, jaku i posloženu ženu, no da bi sve žene trebale pratiti svoje, a ne tuđe želje.

'Nikada više ne bi pristala nekoga podupirati u njegovoj karijeri, a da na taj način zapostavim samu sebe. Znam, zvuči možda sebično, možda i je sebično, ali da, sebično sada ne dam svoju slobodu, svoj mir i sreću koju živim', zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:11