NAPORNO RADI

IVAN ZAK NAKON NAGRADE, NAJAVIO NOVI ALBUM " Vjerujem da će se svidjeti mojoj publici, ali i da ću steći i neke nove poklonike"

Posljednjih nekoliko godina, stanje u diskografiji i prodaji CD-ova općenito je dosta loše i tek se nekoliko hrvatskih glazbenika može pohvaliti da im se CD-ovi i dalje prodaju. Jedan od njih je Ivan Zak, glazbenik koji živi glazbu i njome se bavi od malih nogu.

Ove godine nastupili ste na sve popularnijem CMC glazbenom festivalu u Vodicama koji svake godine okupi preko desetak tisuća posjetitelja. Nastupili ste s aktualnim singlom „Usne varane“ i od publike dobili najveće ovacije. S istom pjesmom našli ste se i na prvom mjestu CMC top liste. Jeste li zadovoljni njeznim uspjehom?

Sretan sam što je pjesma ispunila sva moja očekivanja. Osjećao sam da će postati hit. „Usne varane“ visoko se plasirala na domaćim, ali i glazbenim top ljestvicama u regiji, i ono najvažnije zaživjela je među publikom. Vrlo je tražena u klubovima pa smo nedavno napravili i remix. Pjesma ima moj usudit ću se reći, prepoznatljiv potpis, ali s njome sam najavio još žešći zaokret prema pop glazbi.

Vaša diskografska kuća Vam je upravo u Vodicama dodijelila i Srebrnu ploču za album „Bolja od najbolje“. Obzirom da je u današnje vrijeme poprilično teško doći do te naklade, koliko Vam znači to priznanje?

Svakog glazbenika ovakve nagrade raduju, jer to je jedan od najboljih pokazatelja da publika cijeni i voli ono što radite. U današnje vrijeme piratstva, ali i tešku gospodarsku situaciju srebrna ploča ima još veću težinu nego što je možda imala u nekim prošlim vremenima. Izdvojiti stotinjak kuna kako biste kupili CD, danas na žalost nije mala stvar. Stoga za mene osobno ovo srebro već ima zlatni sjaj.

Ovih dana neumorno radite na svom novom albumu koji bi trebao prije ljeta ugledati svjetlo dana. Hoće li se i koliko on razlikovati od prethodnog i mislite li da će ponoviti uspjeh „Bolje od najbolje“?

Novi sam album najavio upravo pjesmom "Usne varane". Uz nju i već poznate pjesme „Jedna noć“ i „Škripi veza“ na novom će se CD-u naći još sedam novih pjesama. Vjerujem da će se svidjeti mojoj publici, ali i da ću ovim albumom steći i neke nove poklonike. Mislim da novi album glazbenom smislu ipak donosi neka iznenađenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:54