MISS EX-YU

Iz 'Jugosfere' samo Hrvatica može do krune Miss svijeta

 Sandra Šimunović/Cropix

Na natjecanju za Miss svijeta, koje se ove godine održava 12. prosinca u Johanesburgu, među predstavnicama iz zemalja bivše Jugoslavije najviše šanse za osvajanje krune ima hrvatska djevojka Ivana Vasilj, dok kladionice najmanje šanse daju Miss Slovenije.

Ivana je rođena u Njemačkoj. Majka joj je Ličanka, a otac Hercegovac. Najveća želja joj je da se vrati u domovinu. U Njemačkoj joj roditelji imaju restoran, a hrvatski joj nije jača strana. - Najvažnije je da me svi dobro razume, kaže Ivana. Trenutno radi kao financijska konzultantica, a u budućnosti bi voljela imati svoj kozmetički salon. Kladionice su je do sada svrstavale među prvih pet, ali je u posljednjih tjedan dana pala na 15. poziciju, što bi joj trebalo biti dovoljno za plasman u polufinale.

Bosnu i Hercegovinu predstavlja Andrea Šarić, čiji je životni san da postane glumica, a obožava i ples, pjevanje i pisanje poezije. - Disciplina, naporan rad i snaga mogu te odvesti svuda - moto je kojim se upravlja u životu.

Ovogodišnja Miss Srbije je Jelena Marković, studentica prava iz Požege koja bi htjela postati TV voditeljica ili odvjetnica. Rekreativno se bavi karateom.

Iz Makedonije u Johanesburg odlazi Suzana al Salkini, studentica turizma koja bi jednoga dana htjela otvoriti vlastiti spa centar.

Mis Crne Gore je Marijana Pokrajac, studentica i TV voditeljica, koja se nada da će jednog dana imati vlastitu marketinšku agenciju.

Predstavnica Slovenije je Tina Petelin, diplomirana ekonomistica i buduća poslovna žena koja sebe opisuje kao osobu punu samopouzdanja, fokusiranu, jaku i inteligentnu ženu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:31