OŠTRA GLUMICA

JEDNA OD NAJLJEPŠIH GLUMICA SVIJETA O HOLLYWOODSKOM ZLOSTAVLJAČU Dugo je šutjela, a kad je progovorila, nije birala riječi: 'Ne zaslužuješ ni metak'

 
 Getty Images

Amerikanci su u četvrtak proslavili Dan zahvalnosti, a Uma Thurman na Instagramu ga je čestitala na sasvim neuobičajen način - naime, napokon se osvrnula na slučaj omraženog holivudskog seksualnog predatora Harveyja Weinsteina, koji je producirao hit filmove "Pakleni šund" i "Kill Bill", u kojima je upravo ova 47-godišnja glumica ostvarila jedne od najzapaženijih uloga u karijeri.

- Danas sam zahvalna što živim, za sve one koje volim, ali i za one koji su imali hrabrosti zauzeti se za druge... Nedavno sam rekla kako sam bijesna - za to imam nekoliko razloga - #metoo (#jaisto) jedan je od njih... Osjećala sam da mi treba vremena kako bih bila iskrena, direktna i poštena - uglavnom, sretan Dan zahvalnosti svima! (ovo se ne odnosi na tebe, Harvey, ni na tvoje zle urotnike - drago mi je što se sve odvija jako polako - ne zaslužuješ ni metak) - napisala je Uma na društvenoj mreži, a prenosi People.

Nakon što su u javnost procurili gnjusni detalji Weinsteinova seksualnog napastovanja, Thurman je isprva odbila išta komentirati jer je, izjavila je tada, bila "previše bijesna".

CANNES, FRANCE - MAY 23:  (L-R) Thierry Fremaux ,Kelly Preston, John Travolta, Uma Thurman, Quentin Tarantino, Lawrence Bender and Harvey Weinstein attend the
Getty Images
Thierry Fremaux ,Kelly Preston, John Travolta, Uma Thurman, Quentin Tarantino, Lawrence Bender i Harvey Weinstein u Cannesu 2014.

- S godinama sam naučila kako ne valja govoriti kad si bijesan jer čovjek u takvom stanju zna reći nešto što bi poslije mogao požaliti. Odlučila sam čekati, htjela sam se pribrati i 'ohladiti' glavu - objasnila je glumica u jednom intervjuu koji je dala u listopadu.

Podsjetimo, i Daryl Hannah, Umina kolegica iz filma "Kill Bill", optužila je Harveyja Weinsteina za seksualno uznemiravanje - rekla je kako se svojedobno "morala zabarikadirati u hotelsku sobu jer je to bio jedini način da se obrani od njegova nasrtanja".

I Quentin Tarantino, koji je režirao "Kill Bill", priznao je kako je "o svemu znao i više nego što je trebao znati te se danas kaje što je toliko dugo šutio".

Inače, Weinsteina istražuje američka i engleska policija, a on i dalje negira sve optužbe za silovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:36