IVA ŠARIĆ LEKO

JEDNA OD NAJLJEPŠIH ŽENA NOGOMETAŠA 'Najviše volim biti kućanica i majka, a revije nosim iz zabave'

Supruga nogometaša Jerka Leke uživa u društvu svoja dva sina, Carlosa i Leona

Jedna od najljepših žena nogometaša, Iva Šarić Leko, zvijezda je nove modne kampanje dizajnerice Diane Viljevac. Ipak, bivša manekenka tvrdi da ovaj projekt nije njezin povratak na modnu scenu, već samo kratki izlet. Ona je trenutno, prije svega - majka.

Uostalom, dodaje, manekenstvom se nikada i nije bavila profesionalno, već joj je to bio hobi tijekom srednje škole i fakulteta.

- Tako sam zarađivala džeparac, a ovu sam kampanju napravila iz zabave. Nemam sada ni vremena baviti se nekim poslom. Sinovi su još mali. Sad sam kućanica, majka i supruga - kaže Iva uz smijeh.

‘Lijepa mama’

Ali i ona je jako zadovoljna kako je kampanja ispala iako, ističe, nije ni sekunde sumnjala da će sve biti super s obzirom na ekipu s kojom je surađivala.

- I privatno nosim Dianine kreacije. Čim smo se upoznale, kliknule smo. Volim njezin rad: njezine materijale, kreacije… Volim i nakit njezine sestre Ive. Uvijek bih nosila njihove komade - kaže.

S druge strane, svojim je odabirom zaštitnog lica zadovoljna i dizajnerica. - Iva se oduvijek uklapa u moj stil. Romantična je i nježna. Ima ta predivna veća usta, velike oči, putena je… Odmah smo se složile oko projekta - priča dizajnerica koju inače vole i Jelena Rozga i Severina.

A nova kampanja se sviđa i Ivinom suprugu Jerku, nogometašu Dinama koji je trenutno na posudbi u Lokomotivi. I stariji sin Carlos je zadovoljan.

- Kad god vidi neku moju sliku, kaže ‘lijepa mama’, okrene se i nastavi svojim putem - otkriva Iva. - Još su mali - dodaje.

Sportski vrtić

Leonu je tek šest mjeseci, a Carlosu dvije godine i četiri mjeseca. I oni su trenutno centar njezina svijeta.

Carlosa su nedavno upisali u vrtić, i to sportski jer pokazuje velike afinitete prema sportu. Posebice prema lopti. Iva dodaje i kako smatra da je vrtić izvrstan za razvoj i socijalizaciju djeteta, a Carlos baš uživa ići u vrtić.

- On je lud za loptom. I uvijek ga moramo gledati kad se s njom igra, pa tko god dođe k nama ili netko od nas mora biti golman i braniti njegove pogotke - priča nam lijepa mama uz smijeh. I otkriva kako je tata ponosan na to. - Njegovi roditelji kažu da Jerko ipak nije u toj dobi pokazivao ljubav prema lopti - dodaje.

Iako je drugog sina rodila prije šest mjeseci, Iva izvrsno izgleda i ima savršenu liniju. Koji je recept?

Planovi za budućnost

- I u jednoj i u drugoj trudnoći natukla sam dosta kilograma. No, nekako sam ih brzo i skinula. Ali mislim da su za to najzaslužniji geni, a onda i način života. Puno sam na nogama, s njima sam po cijele dane, brinem se o kućanstvu pa nekad i ne stignem jesti. A i nespavanje iscrpljuje - iskrena je.

No, s drugim djetetom sve puno bolje podnosi. - S prvim je bilo puno teže. Bilo mi se teško naviknuti na malo sna. A sad mi je dovoljno četiri ili pet sati sna - otkriva. Kaže nam i da joj majka dosta pomaže. Ona joj je “desna ruka”. - A i suprug sudjeluje sto posto kad je doma i kad ima vremena - kaže.

Kad je bila trudna, jedva je čekala roditi. - Oprao me neki pozitivan adrenalin i to je bilo super - priča Iva o svom iskustvu.

Kad, pak, razmišlja o budućnosti, kaže da ne želi biti žena koja sjedi doma. Naime, studirala je poslovnu ekonomiju i financije, a jedan joj je ispit ostao na specijalističkom studiju komunikacijskog menadžmenta.

Gleda djecu kako rastu

Ipak, zasad, što dulje može, htjela bi biti sa svojim dečkima doma. - Uživam u tome da sam s njima doma, da ih gledam kako rastu. A vrijeme tako brzo prolazi i oni će brzo porasti - komentira.

Ivu posebno nerviraju predrasude vezane uz žene nogometaša. - Da, jer to ne razumijem. Čovjek je čovjek. Etiketiranja i generaliziranja su nepotrebna. I da, družim se sa ženama prijatelja svog supruga, česta zajednička tema su nam djeca, odlazimo zajedno na utakmice, pa što? - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 17:04