BALETNA SCENA

Jelena Radan pjeva fado na daskama HNK

Pripala mi je čast da u predstavi Huga Viere izvedem nekoliko fado skladbi, kaže Jelena
Solin, 300709.Na solinskoj Gradini veceras su koncert odrzale cure iz grupe Meritas i Jelena Radan.Na fotografiji: Jelena Radan.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todorić / CROPIX

ZAGREB - Kada sam prije desetak godina upoznala fado, ta me glazba odvela na najljepša moguća mjesta, pa tako i u zagrebački HNK - kaže Jelena Radan, pjevačica koja je angažirana u predstavi “Varijacije u f.ado molu” čija će premijera biti u subotu 6. ožujka.

- Predstava portuglaskog plesača i koreografa Huga Viere na zagrebačku baletnu scenu donosi tradicionalni portugalski fado, a uz umjetnike kojima se godinama divim, poput Edine Plićanić, Mirne Sporiš i Mihaele Devald, meni je pripala čast da uživo izvedem nekoliko fado skladbi koje će baletni ansambl dodatno uljepšati svojim plesom - priča Jelena koja priznaje da ima veliku tremu uoči svog prvog nastupa u HNK.

- Iako marljivo vježbamo i sve probamo i po dva puta dnevno, ipak osjećam leptiriće nervoze - priznaje pjevačica koja trenutačno radi na svom novom albumu.

Uostalom, zbog brojnih poslovnih angažmana zahvalila se na sudjelovanju u RTL-ovu showu “Hrvatska traži zvijezdu”, prepustivši svoje mjesto u stručnom ocjenjivačkom sudu Anđi Marić.

- Nadam se da ću stići pogledati neku od emisija, a vjerujem da će žiri i publika i ove sezone, baš kao i lani, izabrati par talentiranih ljudi koji imaju predispozicije da jednoga dana postanu poznati pjevači - poručuje Jelena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:49