ASTRONOMSKA ZARADA

Jeremy Clarkson zaradio vrtoglavih 3,5 milijuna funti

Popularni voditelj “Top Geara”, BBC-jeve TV emisije o automobilima, Jeremy Clarkson, od ove nagrađivane emisije prošle je godine zaradio vrtoglavih tri milijuna funti.

Njegova se zarada od prošle godine popela za milijun funti pa je tako Clarckson postao najplaćenija osoba na BBC-u, jednom od najvećih televizijskih nakladnika na svijetu.

Ovaj program tjedno prati više od 350 milijuna gledatelja u čak 170 različitih zemalja, a kod nas ga emitira HRT s prosječnom gledanošću pojedine epizode od 3.9 posto.

Međutim, Clarkson (52) glavninu tog iznosa zbog ekonomske krize te rezanja toškova honorara u TV kući ne dobiva kao naknadu za licencu, već kroz marketinški ugovor s BBC-om. Time ujedno izbjegava i velike poreze koje bi bio obvezan platiti državnoj upravi. Kroz dividende njegove tvrtke u suvlasništvu s BBC Worldwideom, čija je vrijednost skočila sa 6 na 9 milijuna funti, ovaj je TV milijunaš lani zaradio čak 2,7 milijuna funti. Tvrtka ga je, uz to, nagradila sa 350.000 funti za dugoročnu službu, a dobio je i pola milijuna funti naknade za “talent”, pa se njegova ukupna zarada popela na astronomskih 3,5 milijuna. • Marijana Sever

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:58