PRIJATELJI TVRDE

Kate Middleton je trudna? Par se dogovorio, a kraljici nije po volji: Bude li cura, zvat će se Diana!

 Foto agencije AFP i JLP

Ako su najnovije glasine iz Velike Britanije točne, dogodilo se ono čemu se već dugo nadala ne samo kraljevska obitelj nego i ostatak nacije - Kate Middleton je trudna. Prema tvrdnjama tamošnjih medija sve navodi na to da princ William i vojvotkinja od Cambridgea očekuju svoje prvo dijete, ujedno kraljevskog prestolonasljednika.

Preplavljeni veseljem

- Prijatelji tvrde da je Kate uvjerena da se to zaista događa, a dok ona i William trenutno sretnu vijest drže za sebe, jednostavno su preplavljeni veseljem - otkrio je blizak prijatelj kraljevskog para za časopis Star. - Žena uvijek prepozna prve znakove, a vjeruje se da je strastvena noć koju su William i Kate proveli u svom unajmljenom seoskom imanju u Walesu neposredno nakon završetka Olimpijskih igara učinila čudo - dodao je isti izvor. Poznato je da su princ i vojvotkinja od Cambridgea, oboje 30-godišnjaci, bili vrlo uzbuđeni na Olimpijadi, no malo je tko u tome prepoznao mogućnost da je u pitanju beba. Moguće je i da je njihov drugi medeni mjesec bio prekretnica u njihovu braku. U svakom slučaju, kraljevski par blista od sreće.

- William sjedi na vrlo otvorenoj poziciji. I vojvotkinja i njezin princ imaju iskrene osmijehe na licu dok međusobno komuniciraju. Čak i nakon godinu dana, čini se da njihov medeni mjesec još uvijek traje - izjavila je stručnjakinja za govor tijela Linda Talley za HollywoodLife.com tijekom Olimpijskih igara, dok je proučavala najpopularniji par Velike Britanije. Ipak, do službene potvrde te velike vijesti moglo bi proći još vremena, možda i dva mjeseca, tvrde tamošnji mediji.

- Vijest će formalno biti puštena u javnost putem službe za medije Buckinghamske palače, ali tek nakon što kraljevski ginekolog bude potpuno siguran da je Kate u drugom stanju - rekao je izvor.

Vijest uzeta s rezervom

No, unatoč sve glasnijim govorkanjima, pa i izjavama izvora unutar engleskog dvora, vijest o trudnoći vojvotkinje od Cambridgea treba uzeti s rezervom, jer iako je ova posljednja u nizu tvrdnji o tome možda i najozbiljnijeg prizvuka, ipak nije prva. Dosad se već nekoliko puta na brojnim internetskim portalima i u tabloidima na velika zvona pisalo o tome da je Kate Middleton trudna, njezin se trbuh proučavao iz svih uglova, a svaka i mala naznaka kojeg kilograma viška odmah je proglašavana činjenicom da će uskoro Kate i William postati roditelji.

Priča kao iz bajke

S druge strane, ovo je prvi put da su brojni mediji odlučili vijest o iščekivanju prve bebe kraljevskog para proglasiti “službenom”. Ako je Kate uistinu trudna, ta bi vijest napokon mogla začepiti usta brojnim skepticima koji su tvrdili da vojvotkinja od Cambridgea zapravo ne može imati djece.

U svakom slučaju, ako je vijest o Kateinoj trudnoći istinita, bračni život kraljevskog para stvarno će nalikovati onome u bajkama gdje naočiti princ i lijepa princeza dobiju dijete i žive sretno do kraja života. U brak su uplovili kraljevskim vjenčanjem, odnosno vjenčanjem desetljeća 29. travnja prošle godine i od tog trenutka oboje su naglašavali kako jedva čekaju dijete. U svim dosadašnjim intervjuima princ William je odbijao potvrditi, ali i demanirati vijesti o trudnoći svoje supruge.

- Od mene nećete dobiti ništa. Moja su usta zatvorena. Sviđa mi se ideja o obitelji i oboje, Catherine i ja, znate, veselimo se velikoj obitelji u budućnosti - jednom je izjavio. U međuvremenu su se doznali i detalji iz njihova bračnog života, poput onog da Kate nema kućne pomoćnice, kuhare ni stiliste i uživa u ulozi supruge vojnog časnika.

Majčini recepti

- Kate spravlja obroke prema receptima svoje majke. Ona u bračni život unosi dašak rutine kojem je William oduvijek stremio - rekao je izvor.

Kraljevski par upoznao se 2001. na St. Andrew koledžu gdje su oboje slušali predavanja iz povijesti, no presudan događaj za početak njihove ljubavi dogodio se godinu kasnije. Princ je zgodnu brinetu uočio na humanitarnoj modnoj reviji održanoj u ožujku 2002. na kojoj je njegova buduća odabranica nosila izazovnu prozirnu haljinu. Tijekom veze jednom su i prekinuli, ali na kraju je ljubav ipak pobijedila. Kruna njihova braka, ali i najiščekivaniji događaj od trenutka kad su se jedno drugom zakleli na vječnu ljubav svakako bi bilo dijete. Time bi se, naravno, učvrstio i Williamov položaj britanskog prestolonasljednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:21