ROCKER S TAMBUROM

KIĆO SLABINAC 'Spavao sam s više žena nego Mick Jagger, jednom su me u hotelu dočekale 4 cure...'

Legendarni pjevač otkrio je manje poznatu stranu svog života
 Davor Zunic/Cropix

Legendarni pjevač Krunoslav Kićo Slabinac u intimnom intervjuu osječkom Glasu Slavonije otkrio je manje poznatu stranu svog života. Za svoj nadimak kaže da ga je dobio po liku iz jednog starog crtića.

'To je bila neka parodija na birokraciju, a Kićo je bio mali birokrat, sav zatrpan u hrpi knjiga i spisa. On je stalno fićukao jednu svoju tipičnu pjesmicu i kretao se na određeni način pa sam ga ja počeo imitirati. Sestra je odmah rekla: "Joj, vidi ga, isti Kićo iz crtića!" I tako sam post'o i cijeli život ost'o Kićo.', ispričao je pjevač i dodao da su ga u životu dosta zezali zbog prezimena.

'Čak je Bora Čorba spjevao nešto kao: "Ponašaš se kao klinac, kao Kićo pa Slabinac." Znam i da su članovi Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu otiskali upaljače s natpisom: "Navečer si Kićo, a ujutro Slabinac."', rekao je. Kaže da su ga zbog problema s vidom zvali i Škico te Škiljo.

Pojasnio je i kako je od rockera i kralja osječkih plesnjaka prešao na tamburicu.

'Negdje početkom 70-ih godina zapravo sam shvatio u kojoj poziciji se nalazi naša tamburica i slavonska pjesma. Preživljavala je na marginama glazbenih zbivanja i smatrao sam da je treba dići na pijedestal, a znao sam da se Tuca Nikolić u Osijeku vratio tamburici. Odlučio sam snimiti prvu tamburašku long play ploču "'Ej bećari i bekrije" uz tamburaški sastav Radio Osijeka. S obzirom na to da ga je činilo čak 12 svirača, što je bilo previše za plaćanje troškova, '71. sam mu predložio da osnujemo manju grupu i tako su nastali Slavonski bećari. Do 1983. svake godine išli smo na velike turneje po SAD-u, Kanadi i Sovjetskom Savezu', rekao je.

Za sebe kaže da je u bivšoj Jugoslaviji bio megazvijezda te da bi, da su tada postojali YouTube i Facebook, vjerojatno do popularnosti došao znatno brže.

Kroz smijeh je rekao i da je spavao s više žena od Micka Jaggera. 'On je bio više zaposlen i nije imao toliko vremena k'o ja', kaže Kićo, ali ne želi otkrivati imena žena s kojima je završio u krevetu.

'A, ne... Što se tiče toga, nikad nisam bio od onih koji je javno pričao s kim je spavao. Čak ni onda kad sam spavao s njih četiri. U Hotelu Jugoslavija u Beogradu, to je jedino što mogu javno priznati. Uvijek su me cure čekale ispred sobe u hotelu, a tad ih je bilo četiri. Što, da ja sad vršim selekciju koja ide, a koja ne? Kako bi se ta ženska osjećala?! I tako sam proveo noć s njih četiri. Uglavnom smo kartali', ispričao je.

Dodao je da su mu u karijeri bacili hrpu grudnjaka i gaćica. 'Jedno vrijeme imao sam kolekciju fotografija svojih ženski, no sve sam spalio i bacio da ne bi bilo nekih neprilika. Bio sam uvijek vrlo korektan i diskretan. Cure su to cijenile kod mene i zato su slobodno ulazile u moj kavez, momački stan. Kroz njega su prodefilirale mnoge poznate zagrebačke glumice, manekenke i balerine, pa i Crna žena iz pjesme', priznao je u velikom intervjuu za Glas Slavonije .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:49