NAJBOGATIJA BRITANKA

Kirsty Bertarelli - kako je bivša Miss postala najbogatija Britanka teška 7,88 milijardi eura

ZAGREB - Kirsty Bertarelli, javnosti poprilično nepoznata bivša misica i pjevačica, sa 7,88 milijardi eura zasjela je na vrh ovogodišnje liste The Sunday Timesa najbogatijih žena u Velikoj Britaniji.

Daleko iza sebe ostavila je britanske ikone, poput kraljice Elizabete II. i J. K. Rowling, autorice književnog fenomena zvanog Harry Potter, koje čak nisu ni u Top 10 najbogatijih, dok se Slavica Ecclestone sa “skromnih” 841 milijun eura jedva ugurala na deseto mjesto. Kirsty Bertarelli nikako nije ono što bi očekivali od pripadnice jedne od najbogatijih obitelji u Europi, pa i u svijetu.

Atraktivna plavuša

Rođena prije 40 godina u dobrostojećoj, ali ne pretjerano bogatoj obitelji u ruralnoj pokrajini Staffordshire, plavokosa Kirsty još kao tinejdžerka plijenila je poglede muškaraca. Tako je jednom prigodom u Manchesteru modni agent zapazio tada 17-godišnju Kirsty i nagovorio je da se prijavi na izbor za Miss Velike Britanije.

Atraktivna plavuša opravdala je sva očekivanja te je 1988. godine osvojila lentu najljepše Britanke, a poslije je na izboru za Miss svijeta osvojila visoko treće mjesto. Zahvaljujući svom statusu najljepše Britanke, ali i očevoj sve uspješnijoj tvrtki za proizvodnju porculana Churchill China, mladoj Kirsty uskoro su se otvorila vrata britanske društvene kreme.

Muškarci su se borili za njezinu pažnju, ali mladi nasljednik švicarskog farmaceutskog diva Serono Ernesto Bertarelli uspio je osvojiti njezino srce.

Obitelj Bertarelli tijekom 1970-ih preselila se iz rodne Švicarske u Veliku Britaniju jer su dobili nekoliko ozbiljnih prijetnji otmicom njihovo dvoje djece, Done i Ernesta, od talijanske terorističke organizacije Crvene brigade. Bertarelli su uskoro postali nezaobilazni gosti na svim društvenim događanjima britanske elite pa se od Ernesta očekivalo da će suprugu tražiti među pripadnicama europske društvene kreme.

No, od dana kada je potkraj 1990-ih na odmoru u Sardiniji upoznao Kirsty, Ernesto je potpuno izgubio glavu za vrckavom plavušom. Koliko se Kirsty razlikovala od pripadnica visokog društva govori i činjenica da je nakon tog sudbonosnog susreta za svog voljenog napisala pop-pjesmu “Black Coffee”, koja je poslije postala svjetski hit grupe All Saints.

Par se vjenčao 2000. godine u Ženevi na raskošnoj, ali intimnoj svečanosti sa 250 uzvanika. Iako je Kirsty tada imala uspješnu manekensku karijeru, zbog supruga se povukla s modnih pista i potpuno se posvetila obiteljskom životu. No, njezina prva ljubav je uvijek bila glazba pa sad kad više nema toliko brige oko njihovo troje djece, ponovno se vratila svojoj strasti.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:28