SAVRŠEN SCENARIJ

KOMIČAR ROWAN ATKINSON UNIŠTIO McLAREN F1 Sada je dobio nevjerojatnih 8 milijuna kuna za popravak!

 AFP

Osiguravatelj glumca Rowana Atkinsona morao je isplatiti vrtoglavi iznos od 900 tisuća funti za popravak njegova super-automobila - što je najveći račun takve vrste u Britaniji.

Zvijezda Mr. Beana i Crne guje pretrpila je ozljedu ramena prilikom nesreće 2011. kad je Atkinson po drugi put doživio prometnu za volanom superbrzog McLarena F1 .

Glumac (58) se brzo oporavio, ali su mehaničari iz McLarena skupocjeni automobil popravljali dulje od godinu dana.

Račun je iznosio nevjerojatnih 910 tisuća funti, tri puta više od prijašnjeg rekorda isplaćenog za slupanu Pagani Zondu 2010.

Atkinson, koji je prema procjenama "težak" 71 milijun funti, za McLarena je izdvojio izdašnu svotu od 640 tisuća funti. To je jedan od svega 64 McLarena F1 proizvedenih 1997. Ukupno ih je proizvedeno 106. Legendarni automobil postiže nevjerojatna ubrzanja, a maksimalna brzina mu je 386 km/h.

Nesreća se dogodila u kolovozu 2011., kad je Atkinson velikom brzinom naletio na mokar dio ceste uslijed čega je izgubio nadzor i zabio se u drvo.

O snazi udara svjedoči i činjenica da je ogromni motor zapremine 6,1 litre završio 20 metara od olupine automobila.

Tehničarima iz McLarena trebalo je čak 4 tjedna da procijene trošak popravka.

Neimenovana osiguravajuća kuća odobrila je popravak automobila čija se vrijednost godinama lansirala u nebesa u odnosu na početnu cijenu vozila.

Prošle godine je McLaren F1 u besprijekornom stanju prodan za 3,5 milijuna funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:26