RAZVOD WINSLET-MENDES

Kriva je njezina ambicija ili njegova ljubavnica?

Mnogi prave usporedbu s filmom na kojem su Kate i Sam zajedno radili - ‘Putom oslobođenja’ - priči o divnome paru koji završi tragično
 AP

Vijest o razvodu jednog od najstaloženijeg, najpouzdanijeg i “najnezanimljivijeg” holivudskog para - Kate Winslet i Sama Mendesa - došla je kao grom iz vedra neba. No, još više šokirala je činjenica da zajedno ne žive već neko vrijeme, a razvod je tek formalnost.

Njih su dvoje od samoga početka svoju vezu, a potom i brak, držali podalje trač rubrika, a čitavo se vrijeme i činilo da za tračeve nema povoda. No, odmah nakon vijesti o mirnom razlazu pojavila se vijest o navodnoj umiješanosti treće osobe, 27-godišnje lijepe glumice Rebecce Hall, inače kćeri njegova prijatelja i kolege, kazališnog redatelja Sira Petera Halla za koju Sam tvrdi da mu je samo prijateljica. Ipak, osim navodne nove ljubavi, što je mogao biti uzrok raspada zlatnog para?

Jednostavno, oboje su vrlo talentirani, ona kao glumica, a on kao redatelj, vrlo profesionalni te vrlo ambiciozni. Kate se od svoje prve filmske uloge iz 1994. godine u filmu Petera Jacksona “Heavenly Creatures” kretala prema samo jednom cilju - Oscaru.

I nakon Oscara isti tempo

Konačno ga je, nakon šest nominacija i pet razočaranja, osvojila lani za ulogu u “Ženi kojoj sam čitao”, a mnogo prije toga postala je planetarno poznata ulogom u “Titanicu”. Njezin se suprug Sam Mendes godinama dokazivao kao besprijekoran britanski kazališni redatelj, a slavu i svojeg zlatnog kipića dobio je 1999. godine za “Vrtlog života”, što je bio njegov prvi dugometražni filmski uradak - zaista izvrstan te hvaljen film.

Dakle, Kate je godinama gotovo neprekidno radila pokušavajući konačno dobiti Oscara, dok je Sam bio posvećeniji obitelji i zajedničkom sinu s obzirom da je on svojeg Oscara već imao. Nakon što se Sam odlučio ponovno posvetiti karijeri na način kako je to intenzivno radio prije nego što se “spetljao” s Kate, nije ostao nitko tko bi držao nužnih tri od četiri kuta kuće. Jer Kate, s druge strane, nakon Oscara nije posustala te je nastavila raditi istim tempom.

Mnogi sada povlače paralele s jedinim filmom na kojem su uskoro bivši supružnici zajedno radili - “Put oslobođenja” - Kate kao glavna glumica, a Sam kao redatelj, jer priča u biti govori o tome da par koji se na prvi pogled čini izvrsnim, snažnim i neraskidivim, može završiti tragično. Dovoljno je tek malo unutarnjeg nezadovoljstva, ega i sebičnih interesa pa da svaka ljubav ode k vragu.

Što se snimanja tog filma tiče, većina se zainteresirala za činjenicu da je suprug snimao svoju suprugu u seksi scenama s Leonardom Di Caprijem, no zanimljivije je bilo Samovo iznenađenje Kateinim talentom. Objašnjavao je da je nije mogao prepoznati, vidio je da je to ona, no toliko je dobro glumila da je i on kao njezin suprug bio osupnut. Prepričao je jednom prilikom i da je Kate za vrijeme snimanja filma jedva čekala da se on ujutro probudi kako bi razgovarali o scenama koje planiraju snimiti.

Drugi suprug

Sada mnogi strani mediji spominju i razlike koje postoje između ovo dvoje “poholivuđenih” Britanaca, a donekle i izvor njihovih ambicija: Kate je odrasla u staroj kući u engleskom Berkshireu, oduvijek je imala problema s debljinom zbog čega su je zlostavljali u školi, svoje je prvo vjenčanje proslavila skromno te se nikada nije isticala kao “dama iz visokog društva”, već kao “obična i simpatična djevojka”, dok je Sam s druge strane bio visokoobrazovani sin sveučilišnog profesora te kasnije “zlatni dečko” britanskog kazališta.

Njih su se dvoje upoznali 2001. godine, nakon što se Kate razvela od prvog supruga Jima Threapletona, s kojim ima kćer Miu Honey, a potajno se vjenčali dvije godine kasnije. Ubrzo nakon vjenčanja Kate je rodila sina Joea Alfija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:48