KAKO JE ZAVRŠILA 2010.?

Lady Gaga najviše radila, ali ne i zaradila. Potukli su je Bon Jovi, AC/DC i U2

 Neja Markičević/Cropix

ZAGREB - Kontroverzna američka pjevačica Lady Gaga smjestila se na vrh ljestvice najprodavanijih albuma u protekloj godini sa 5,8 milijuna prodanih primjeraka svog albuma “The Fame Monster”. Plavokosu pop-senzaciju po broju utrženih primjeraka slijedi “povratnik” na svjetsku hip-hop scenu Eminem , čiji se “Recovery” prodao u čak 5,7 milijuna komada, a treće mjesto, sa samo 100.000 primjeraka manje, zauzeo je tinejdžer Justin Bieber s albumom “My World”.

Međutim, dobra prodaja albuma, ne grantira i najveću zaradu na turneji, jer je prema podacima glazbenog magazina Pollstar, grupa Bon Jovi bila ta koja je najviše zaradila sa svojim nastupima. Njihov show The Circle tako im je donio 201 milijun dolara, dok se na drugom mjestu s 177 milijuna dolara zarade smjestila australska grupa AC/DC.

Treće mjesto pripalo je U2 koji su od prodaje ulaznice u 2010. inkasirali 160, 9 milijuna dolara. Lady Gaga morala se zadovoljiti s četvrtom pozicijom, a i nje se jedva dočepala krvavo radeći kako bi joj na račun sjelo 133, 6 milijuna dolara.

Naime, Gaga je morala nastupiti čak 138 puta u ovoj godini, što je daleko više od svih koji su se našli na ovom top deset. Bon Jovi je tako odradio 80 showova, AC/DC 40, a U2 samo 32 koncerta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 17:18