UMIJEŠALA SE I POLICIJA

LIJEPA HRVATSKA GLUMICA PROŽIVLJAVA DRAMU ‘Uhodi me manijak, bojim se za život’

Poznatu glumicu već danima prati nepoznati muškarac, čeka je pred kućom i vulgarno joj dobacuje. Pozvala je policiju, ali je pobjegao
 Neja Markičević/CROPIX

Glumica Ornela Vištica proteklih dana proživljava pravu privatnu dramu koja je rezultirala intervencijom policije.

Glumicu već danima prati nepoznati muškarac, a ovaj vikend uhođenje je eskaliralo kad joj se počeo, kako otkriva glumica, vrlo neukusno obraćati.

Nakon što je u subotu satima sjedio na stepenicama ispod njezinog balkona u Zagrebu, odlučila je nazvati policiju.

- Prvo sam mislila da ga srećem igrom slučaja, a onda sam se čak počela s kolegama na setu šaliti kako imam stalkera. Upozorili su me odmah da se s tim ne šalim nego da zovem policiju, a naposljetku sam ih i nazvala ovog vikenda - ispričala nam je potresena Ornela.

- Odlučila sam o tome progovoriti javno jer se takve stvari mogu dogoditi bilo kome, bili vi poznati ili ne. Ja sama živim već godinama i nije mi svejedno. To je pravo opterećenje kad netko stalno hoda iza tebe, vi stanete, on stane, ja idem iznijeti smeće do kontejnera, on dođe kod kontejnera, a nekoliko puta mi se i direktno obraćao na razini muško-ženskih odnosa. A pri tome, čovjek kad vas pogleda izgleda kao iz trilera - kaže Ornela.

Objašnjava da po prirodi nije plašljiva, a u tih desetak dana uhode nije bilo dva dana pa je mislila da ju je prestao pratiti. No, kad ju je u subotu opet dočekao, nije više dvojila treba li nazvati policiju. Nažalost, on je nestao prije nego što su policajci došli na njezinu adresu.

- Kad vidite takvog čovjeka, strah vas je. Glumica sam pa mogu odmah skužiti taj profil ljudi. Mi imamo tu prednost da brzo uočimo prilazi li nam netko zato što smo mu simpatični ili mu se sviđamo; ali kad vidite taj luđački pogled, osjetite da nešto nije dobro - govori nam.

Sve što joj se dogodilo ispričala je svim svojim prijateljima i prijateljicama kako bi znali reagirati ako se nađu u istoj situaciji, a prijatelji i kolege sa seta sad će je pratiti kući da bi bila sigurna i da bi bez straha došla do ulaznih vrata svog doma.

- Džaba sve to kad ja ne mogu normalno izaći iz svoje kuće i ne znam čeka li me vani. Ne mogu izaći ni prošetati se ili provozati se biciklom koji jako često vozim -objašnjava.

Lijepa glumica dodaje kako se nada da će je taj muškarac, kad pročita u novinama da je prijavljen policiji, napokon prestati uhoditi.

- Mislila sam da se to događa samo u filmovima, ali događa se i u stvarnom životu. Ne preostaje nam ništa drugo nego svagdje hodati sa sprejem u torbi - zaključuje glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 04:02