KAPLJICA I PJESMA

Ljubav prema dobrom vinu jača je od novca

Istra ima dobra vina, a ja vjerujem da će naša biti još bolja, kaže Mirko Cetinski. Za kvalitetu Malvazije, Pinota sivog, Chardonnaya i Muškata žutog angažirani su etnolozi koji će i sudjelovati u njihovu predstavljanju
 Biljana Gaurina/Cropix

ROVINJ - Poznati glazbenik Mirko Cetinski i uspješni biznismen Danko Končar krajem ovog mjeseca otvorit će vrata svoje luksuzne vinarije CAPO te ljubiteljima vrhunskih vina osigurati kušanje dobre kapljice, na posebnoj promociji u u rovinjskom hotelu Monte Mulini.

Ne računaju na zaradu

Predstavljanje Malvazije, Pinota sivog, Chardonnaya i Muškata žutog održat će se 29. travnja, kada će se pjevač Tony Cetniski, ujedno i suvlasnik vinarije, predstaviti i kao promotor vina CAPO.

Kako je ispričao Mirko Cetinski, ideja o kupnji vinarije i proizvodnji vina rodila se za jednoga druženja, kada su samo neformalno razgovarali o toj mogućnosti.

- Jedne smo večeri moj dobar prijatelj Danko Končar i ja pili dobru Malvaziju i sasvim se slučajno rodila želja da je i kupimo. Isti smo se tren dogovorili i dva dana kasnije tu smo Malvaziju i kupili - ispričao je Mirko te dodao kako uskoro imaju prvu berbu, za koju vjeruju da će biti iznimno uspješna.

- Nadam se da ćemo ponuditi vina koja će biti barem “pola koraka” ispred ostalih vina ovoga područja, a svi znamo da Istra ima jako dobra vina - optimističan je Cetinski.

Dodao je kako ni on ni Danko Končar ne računaju na veliku zaradu od posla s vinom.

Odlučili riskirati

- Naravno da smo bili svjesni da je to pomalo riskantno u ovakvoj ekonomskoj situaciji, no u ovo smo ušli isključivo iz ljubavi prema dobrom vinu, a ne zbog biznisa - objasnio je Cetinski. Vinogradi vinarije CAPO smješteni su u zapadnoj Istri, a za kvalitetu njihovih vina brinu se stalno angažirani etnolozi, koji će i sami sudjelovati na njegovu predstavljanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:32