'ZELENE' ZVIJEZDE

Madonna troši 120 tisuća dolara na flaširanu vodu, a Tom Cruise ima tri privatna aviona

Iako se poznati vole busati u prsa svojom ljubavlju prema Majci Zemlji, a sve u sklopu trenda ekološke osviještenosti, neki od njih ipak će morati Majčici ponešto objasniti
 Alpha Press

Iako se poznati vole busati u prsa svojom ljubavlju prema Majci Zemlji, a sve u sklopu trenda ekološke osviještenosti, neki od njih ipak će morati Majčici ponešto objasniti.

Tako se primjerice Madonna slikala za naslovnicu ekološkog broja Vanity Faira, nakon čega su zeleni doslovno pocrvenjeli od muke. Pop-kraljica, naime, godišnje troši 120 tisuća dolara na flaširanu vodu i to onu posebno posvećenu Kabala verziju, koja košta pet dolara po boci. Njeno iskupljenje na seriji koncerata Live Earth nije međutim poboljšalo stvar - iza nastupa je ostalo tisuću tona smeća.

Uz to, Madge u svojoj automobilskoj kolekciji ima i dva Hummera. Tom Cruise također baš ne razmišlja. U svojoj kolekciji ima čak tri privatna aviona, od kojih je jednoga kupio svojoj supruzi Katie Holmes. Ona je pak smatrala kako je sasvim opravdano ispustiti gomilu otpadnih plinova u atmosferu Zemlje, samo kako bi joj njime bilo dovezen “špeceraj” za kuću.

Britanski princ Charles uskoro planira zajedno sa zemljakinjom Elizabeth Hurley pokrenuti zdravu, organsku liniju hrane. No, bez problema je privatnim avionom preletio 30 tisuća kilometara na svojoj turi kojom je po Južnoj Africi promovirao zaštitu okoliša.

Barbra Streisand prije tri godine donirala je 500 tisuća dolara fondaciji Billa Clintona i osobno ga zamolila da se pobrine za očuvanje okoliša. No, trebala se samo okrenuti po svom dvorištu i shvatila bi kako ona sama godišnje izdvaja 22 tisuće dolara za vodu kojom zalijeva vrt, a da joj šupa od 3600 kvadrata ima klimu. Vjerojatno se boji da bi joj se alat mogao pregrijati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:55