VELIKO VJENČANJE

MAJKA JOEA MANGANIELLA DIJETE JE HRVATSKIH IMIGRANATA Najseksi glumica svijeta postaje 'šibenska nevista'

Sofia Vergara udaje se 22. studenog. Vjenčanje od čak 400 uzvanika održat će se u Breakers Resortu u Palm Beachu
 Gabe Ginsberg

Za glumicu Sofiju Vergaru ova je godina itekako uspješna, a osim što niže uspjehe na poslovnom planu, uskoro je, i to 22. studenoga, očekuje i vjenčanje za kolegu glumca Joea Manganiella. A u trenutku kad na svojoj glamuroznoj svadbi u Palm Beachu kaže sudbonosno ‘da’, atraktivna Kolumbijka na neki će način postati hrvatska snaha i, moglo bi se reći, ‘šibenska nevista’.

Otac je Talijan

Naime, Manganiellovi pradjed i prabaka s majčine strane podrijetlom su Hrvati iz mjesta Jezera na otoku Murteru odakle su emigrirali u Ameriku.

Američki glumac, scenarist, redatelj i producent najpoznatiji po ulozi Alcidea Herveauxa u popularnoj seriji “Okus krvi” rođen je u Pittsburghu, a s očeve strane podrijetlom je iz Italije, iz Napulja, odakle su se u Ameriku doselili djed Emilio John Manganiello i baka Marie R. Bonanno. Majčina obitelj puno je šarolikija.

Iseljavanja s otoka

Manganiellov djed s majčine strane Nicholas Francis Joseph Brachanow vuče korijene iz Dalmacije, a njegova supruga Mary Alexanian je Armenka. No, vratimo se djedu Nicholasu čiji su roditelji hrvatski imigranti Michael Brachanow i Catherine Jelowcic ili, možda bolje rečeno, Bračanov i Jelovčić. Upravo ta dva prezimena karakteristična su za šibensko podneblje. Bračanov je jedno od najčešćih prezimena na otoku Murteru u mjestu Jezera, a Jelovčići su, mahom, s otoka Kaprija u šibenskom arhipelagu. S Kaprija su se iseljavali i najviše ih ima u samom Šibeniku, Zagrebu, Splitu i, opet, Jezerima na Murteru.

U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo da nakon vjenčanja par odluči malo istražiti Manganiellove korijene, pa možda i za samo bračno putovanje odaberu jadransku obalu, konkretno Murter. Zvijezda serije “Moderna obitelj” i Manganiello vezu su počeli u srpnju 2014. godine, a prošlog su se Božića na Havajima zaručili i odabrali datum. Glamurozno vjenčanje s 400 uzvanika održat će se u Breakers Resortu u Palm Beachu na Floridi, a Vergara se nedavno našalila da su polovica uzvanika samo njezina obitelj.

Među uzvanicima bit će i Vergarina kolegica iz serije Julie Bowen. Cijelu ceremoniju osmislila je poznata organizatorica vjenčanja slavnih Mindy Weiss.

Želi biti seksi

Poznato je i da će lijepa Kolumbijka nositi bajkovitu haljinu dizajnerice Zuhair Murad podrijetlom iz Bejruta, a isto se tako zna da Vergara, koja već ima brak iza sebe, na svom drugom vjenčanju, kako je rekla, ne namjerava glumiti djevicu.

- Imam 43 godine i ne moram izgledati kao djevica! Želim biti seksi. Osobno, ne volim taj prirodni izgled koji mnoge mladenke žele. Mislim da žene kada prijeđu 40. godinu, ne bi smjele dizati kosu sve do 60. godine - objasnila je Vergara pa je jasno kako će i na svom vjenčanju njezina bujna kosa biti raspuštena.

Sofia Vergara se prvi put udala kad joj je bilo samo osamnaest godina, a nakon dvije godine braka s Joeom Gonzalezom dobila je danas 22-godišnjeg sina Manola Gonzaleza. Njezin 38-godišnji zaručnik prvi put staje pred oltar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2022 20:46