NATRAG NA POSAO

Mame se vratile svojim vijestima

Nakon porodiljnog dopusta, Dorotea Lazanin-Jelenc i Diana Roko Zuber vratile su se na posao

ZAGREB - Vratila sam se na posao nakon godinu i pol dana i još mi je taj povratak svjež, pa sam malo zbunjena, ali i vesela što sam opet među kolegama. Uz to, povratak na televiziju dobro mi dođe kao predah od djece i kućanskih poslova - kaže Dorotea Lazanin-Jelenc, urednica i voditeljica na RTL Televiziji.

Tridesetjednogodišnja Osječanka, majka trogodišnje Lucije i jednogodišnjih blizanaca Luke i Tome , sljedeća će dva mjeseca večernje Vijesti RTL Televizije raditi na pola radnog vremena.

Pune ruke posla

- Sve što sada prolazim sa svojim blizancima već sam prošla s Lucijom, a zahvaljujući razumijevanju kolega i pomoći obitelji zasad sve stižem - priča Dorotea.

- Dok sam na poslu, klince čuva suprug Marko, a angažirali smo i ‘čuvalicu’ koja uglavnom bdije nad Tomom i Lukom, jer Lucija preko dana ide u vrtić. Svi imamo pune ruke posla jer blizanci sada pokušavaju prohodati - kroz smijeh govori RTL-ova novinarka čiji su blizanci nedavno proslavili rođendan.

- Dečkima je bilo divno, a sada je došao red na Luciju, koja se jako veseli svom rođendanu koji ćemo proslaviti ovog vikenda - kaže Dorotea, kojeg je sin Tomo neki dan prvi put idio na televiziji.

- Suprug mi je rekao da je maleni, koji se malo prije Vijesti probudio, zbunjeno gledao u ekran i ništa mu nije bilo jasno - raznježeno priča Dorotea.

Baka servis

Za raniji povratak s porodiljnog dopusta odlučila se i HTV-ovka Diana Roko Zuber. Prije dva tjedna počela je voditi i uređivati Jutarnje vijesti HTV-a koje se emitiraju u sklopu emisije “Dobro jutro, Hrvatska” te raditi kao novinarka za emisiju “Proces”.

- Brzo mi se prilagodio bioritam na rana buđenja i kada uređujem Vijesti, na posao stižem između 4.30 i 5 sati ujutro. Nije to smak svijeta, a dolazit ću ranije dok se ne uhodam jer mi se čini da sam malo zakržljala u ovih godinu dana od pričanja bu-bu i ba-ba s mojim Mihom - uz smijeh je objasnila Diana Roko Zuber i dodala da joj se za sada daljnji profesionalni planovi svode na misiju - ustati na vrijeme. Dok je mama na poslu, desetomjesečni Miho na brzi je svog oca, HTV-ova reportera Roberta Zubera koji ima ipak nešto “normalniji” početak radnog dana.

- Dok me nema, Miho ionako spava. Uglavnom smo mama i tata servis, a ponekad uskoči i baka - rekla je Diana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:34