TLAKOMJER

Marija Miholjek: Nema gore spuštalice od ženskih mušica

Mislim da nisam osoba kratkog fitilja i kad me nešto stvarno živcira, nastojim se voditi onom da je jutro pametnije od večeri, otkriva Marija Miholjek, urednica Vijesti i voditeljica Dnevnika Nove TV

Podiže me

1. Moja dva dečka

Otkako sam postala mama, nema te situacije i problema koji bi me uzrujali toliko da mi moj sin, kad dođem kući, ne izmami osmijeh i preplavi me srećom. Suprug mi je bezrezervna podrška u svemu. Moj tim iz snova!

2. Obitelj i prijatelji

Cijela naša obitelj je u Đakovu i veselimo se svakom odlasku. Obitelj na okupu znači i jako puno decibela. Isto kao kad se s mojim prijateljima svaki put iznova prisjećam jednih te istih priča iz škole i s faksa. Uvijek isto, uvijek smiješno do suza! Neprocjenjivo!

3. Posao i redakcija

Naš je posao timski rad, a ja sam ponosna na naš informativni tim. Ne samo zbog toga kako rade, već i zbog toga kakvi su ljudi. Uvijek spremni pomoći.

4. Glazba

Palim radio odmah za dobro jutro! Obožavam i koncerte. U posljednjih godinu dana, istina, vrlo rijetko sam mogla nekamo otići, ali kad Bono malo poraste, bit će prilika.

5. Pomisao na baku

Koliko god se još borim s prihvaćanjem činjenice da moje bake Zlate nema već četiri i pol mjeseca, njezina dobroćudnost, jednostavnost, duhovitost, mudrost, požrtvovnost za djecu, unučad, praunučad - bile su mi i ostat će uzor i životni putokaz. Pomisao da sam imala takvu osobu u svom životu ispuni me ponosom.

Spušta me

1. Bolest

U posljednje sam se vrijeme susrela s previše loših dijagnoza meni jako dragih ljudi ili njihovih bližnjih. Nadam se da će ova godina biti optimističnija.

2. Nezaposlenost

Grozno je i neprihvatljivo da radnici ne dobiju plaćeno ono za što su cijeli mjesec radili. Strašno je vidjeti muškarca od 45 godina kako plače kao malo dijete jer ne zna kako će prehraniti obitelj. Nažalost, sve ih je više na rubu plača.

3. Podcjenjivanje

Nema tog fakulteta gdje se uči poštovanje. Užasava me gledanje s visoka. Iskustvo me do sada naučilo da su oni kojima se skida kapa za njihov rad i postignuća zapravo najjednostavniji ljudi.

4. Nedostatak mjere

Ne mogu razumjeti da netko, primjerice, priča o putovanjima i skupim cipelama pred osobom koja je dobila otkaz, a kod kuće ima troje male djece; da pred ženom koja se godinama bori s kilogramima stalno ističe kako dobiva komplimente za izgled...

5. Ženske mušice

Ponekad su dovoljna i neka tipično ženska nezadovoljstva i situacije, zbog kojih se sigurno neće srušiti svijet, a ti si jednostavno nervozna. Živcira te kosa, odjeća... Kad se tome još doda nerazumijevanje okoline za novonastalu situaciju, eto ti problema ni iz čega...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 16:20