PJEVA IZ SRCA

MASSIMO: 'Radim glazbu koja potiče na razmišljanje, na emocije. Krug moje publike je sve širi'

Massimo Savić, zahvaljujući pjesmi ‘Suze nam stale na put’, četrnaesti tjedan zaredom je prvi na HR TOP 40

Kako ste reagirali kad ste doznali da ste i nakon tri i pol mjeseca opet prvi na nacionalnoj glazbenoj top-listi?

- Bio sam u pozitivnom šoku! To su stvarno dobre vijesti! I podsjetnik da nema zadanih pravila, odnosno da nikakva tzv. pravila ne postoje.

Na kakva pravila mislite?

- Na ona po kojima u nas vlada uvriježeno mišljenje i filozofija da treba proizvoditi glazbu za ljude koji ne razmišljaju previše o glazbi. Jer, misle neki, život je takav kakav jest, uz to ide jeftina glazba i malo provoda, ne treba ti više.

Top-lista pokazuje da oni koji tako misle nisu u pravu...

- Da, i drago mi je radi toga. Jer ja stvarno radim glazbu koja potiče na razmišljanje, na emocije. I uživam što se krug moje publike sve više širi.

Što mislite, kakvi ljudi čine vašu publiku?

- Mislim da se obraćam onima koji slušaju mnogo inozemne glazbe. I ne samo njima. Mislim da u svakom čovjeku koji sluša glazbu mora postojati jedan dio duše koji mora prihvatiti glazbu kakvu radimo Predrag Martinjak P’Eggy i ja.

Ipak, jeste li se iznenadili ovakvom uspjehu pjesme ‘Suze nam stale na put’?

- Znao sam da je pjesma jako, jako dobra. Bilo je, međutim, pitanje u kojoj će mjeri ona biti i uspješna.

Je li vam ovakav uspjeh inspiracija za nastavak vašeg glazbenog puta?

- Apsolutno! Ja ovo osjećam kao priznanje svega onog što sam dosad radio. Imao sam početkom devedesetih dugačku glazbenu pauzu, pa se može reći da sam dvaput kretao ispočetka. I kad sam kretao ovaj drugi put, bio sam svjestan rizika. Nisam znao hoće li me publika prihvatiti, hoću li naći mjesto u njihovim srcima. Ali, išao sam iskreno, iz duše, nisam kalkulirao. I sada mi se sve to vraća.

Kakvi su vam planovi?

- Veliki. Koncert u pulskoj Areni bio mi je svojevrstan test. Sada idemo dalje. Imam mnogo planova, jedva čekam još mnogo, mnogo velikih koncerata na kojima ću investirati u produkciju kako bih publici pružio maksimalan događaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:10