SKLADBA VAKULA

METEOROLOG KAO INSPIRACIJA DOMAĆIM SKLADATELJIMA Zoran Vakula kao animirani lik u videospotu

Skladba ‘Vakula’ najavljuje dobre vijesti i bolju budućnost, poručuje autorski dvojac

Sve ćudljivije vremenske prilike natjerale su glazbenike da inspiraciju potraže i u meteorolozima. Pa su tako nakon Miroslava Škore, koji je Zorana Vakulu svojedobno spomenuo u pjesmi "Južina blues", glavnog meteorologa HRT-a u svojoj novoj pjesmi opjevali i Ante Cash i Saša Antić iz TBF-a.

Za razliku od Škore koji kaže "I neće biti bolje, kaže Vakula, jer odgore i dolje prijeti jaka južina..." u ovoj pjesmi prognoza je povoljna. - Skladba 'Vakula' dobroćudna je i vedra te najavljuje dobre vijesti, dobre ljude, bolje vrijeme i bolju budućnost - govori Ante Cash o pjesmi 'Vakula', čiji refren glasi: 'Vakula je rek'o, vjetar je povoljan, diži jedro, bit će pretežno vedro...'

Pozitivna pjesma

- Vakula je sinonim vremenske prognoze, nosi vedrinu, ali i poruku da poslije kiše dolazi sunce, i to ne samo u meteorološkom smislu. Ljudi ga doživljavaju vrlo pozitivno te smo stoga odlučili upravo o njemu snimiti jednu pozitivnu pjesmu - objašnjava Ante Cash.

Premda su splitski glazbenici glavnog meteorologa javne televizije željeli ugostiti i u videospotu, Vakula na to ipak nije pristao. Mišljenja je da bi to ipak bilo previše u njegovoj karijeri.

Počašćen zbog svega

- Ante me nazvao još u travnju s molbom da nastupim u spotu za njegovu pjesmu 'Vakula'. Iako sam bio počašćen, nisam bio sklon prihvatiti njegovu ponudu, stoga su oni snimili animirani spot. Zapravo nisam imao izbora, rekli su da ću biti glavni lik njihove pjesme i tako je sve počelo - ispričao je Zoran Vakula, kojem se jako sviđa animirani spot koji je napravio Sale Undertoon, a u kojem njegov animirani lik vozi avion, skače padobranom i nazdravlja publici držeći u ruci kokosov orah umjesto čaše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 04:49