'Mi Jusići trudimo se malo maknuti jedan od drugoga'

ZAGREB - Nakon pretpremijere na Mljetskom kulturnom ljetu, sinoć se u kazalištu Vidra održala premijera glazbene komedije, monodrame “Udovica”, koja je na kazališnim daskama spojila bračni par iz legendarne glazbeničke obitelji Jusić - Paulu i Đelu Jusić juniora.



Glavnu ulogu u libretu Ladislava Prežigala odigrala je upravo Paula, dok je njezin suprug skladao glazbene brojeve koji su povezali monodramu te cijelu priču začinili prema formi mjuzikla.



Jedna priprosta žena



- Predstava prikazuje životne situacije jedne priproste žene, koja iza sebe ima četiri muža, osmero djece i sedmero unučadi. Iako se nije nikad obrazovala, jer je za to bila lijena, udovica se snašla u životu, uspjela je sebe sa svom tom djecom staviti na poziciju da joj bude dobro  - priča protagonostica predstave Paula Jusić, koja se pjevanjem bavi cijeli svoj život.

Paola Jusić:



Često čujem komentare tipa ‘ah, još jedna Jusićka’


Ista ekipa već je postavila još jednu uspješnu predstavu, “Sudbine”, koja je doživjela 70-ak izvedbi, u kojoj je Paula također igrala udovicu. To se, kako nam je rekla, jako svidjelo Prežigalu, koji je upravo za nju napisao ovu monodramu.



Inače, Paula se kao nevjesta Jusićevih odlično uklopila u ovu nevjerojatno talentiranu obitelj.



Nije ga htio primiti u grupu



Njezin je svekar, Đelo Jusić Sr. poznati skladatelj, aranžer i dirigent, koji je početkom 60-ih osnovao Dubrovačke trubadure, a u karijeri je snimio 80 vinilnih albuma i 20 CD izdanja s više od tisuću skladbi. Paralelno s njim, karijeru je na šansonama počeo graditi njegov mlađi brat Ibrica, jer ga Đelo tada nije htio primiti u grupu.



- Ljudi me znaju pitati u kakvim sam odnosima sa svekrom, s obzirom na to da ne pjevam njegove pjesme. On nas oboje podržava i savjetuje, ali svi se mi iz obitelji trudimo u svom umjetničkom radu odmaknuti jedan od drugoga, jer nerijetko čujem komentare “ah, još jedna Jusićka” - priznaje Paula. 



Starija će se generacija prisjetiti još jedne plavokose dame istog prezimena, Dubravke Jusić, koja je svoju pjevačku karijeru gradila za vrijeme bivše države, ali se s vremenom posvetila komunikacijama. Danas je rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta te predsjednica krovne udruge PR stručnjaka, Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ).



Marijana Sever
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:38