KONTROVERZNA KNJIGA

MIKE TYSON 'Voodoo svećenik mi je rekao da se pomokrim na 500 dolara i da neću u zatvor. Nije upalilo'

U svojoj knjizi opisao je i trenutak kada je uhvatio svoju prvu ženu Robin kako ga vara s Brad Pittom
 AFP

U novoj, danas objavljenoj kontroverznoj autobiografiji, Undisputed Truth, Mike Tyson (57) prisjetio se svog dosadašnjeg života, ispunjenog kokainom potaknutim orgijama, vremenom provedenim iza rešetaka, osobnim bankrotom i dramom koja kao da nema kraja.

Ispričao je kako je pokušao izbjeći zatvor zbog silovanja mlade natjecateljice na izboru ljepote Desiree Washington (18) tako što je posjetio ciganku koja mu je kazala kako će na njega baciti čaroliju koja će ga spasiti od zatvora ako u zdjelu stavi 500 dolara, pomokri se na njih i ostavi pripravak ispod svog kreveta tri dana.

- Znao sam da se radi o prevari i da taj lik ništa ne može - prisjetio se Tyson i susreta s jednim voodoo svećenikom, no priznao je i kako je slijedio upute svećenika iz reda afro-kubanske religije Santerija koji mu je savjetovao da jedne noći uđe u sudnicu s golubom i jajem.

- Gotovo sam povjerovao da bi to moglo upaliti. Za sebe sam bio nepobjediv. Ništa me nije sputavalo. Ja sam bio najmlađi prvak u teškoj kategoriji u povijesti boksa. Bio sam reinkarnacija Aleksandra Velikog - prisjeća se Tyson svoje prepotentnosti.

Prije nego li je 1992. završio u zatvoru, gdje je za silovanje osuđen na šest, a iza rešetaka proveo tri godine, odveo u krevet brojne djevojke, prisjeća se.

Tyson vjeruje kako mu je boravak u zatvoru spasio život.

Njegova je majka Lorna Mae bila teški alkoholičar koja je često spavala s muškarcima s kojima nije željela, samo da bi svojoj obitelji osigurala krov nad glavom. Čovjek za kojeg mu je majka kazala kako je njegov biološki otac, bio je zapravo 'uspješan' svodnik.

Imao je samo sedam godina kada se penjao kroz prozore kuća i krao što god mu je došlo pod ruku.

Kazao je kako nije bilo postoji puno svijetlih trenutaka u njegovu djetinjstvo no sjeća se da mu je film iz 1977. o velikom boksaču Muhammadu Aliju 'The Greatest' promijenio život i da je gledajući ga shvatio da želi postati boksač.

Malo prije 13. rođendana je uhićen zbog krađe i poslan u popravni dom gdje je upoznao učitelja koji je u njemu vidio potencijal. 1980. upoznao ga je s čovjekom koji mu je promijenio život - legendarnim trenerom Cus D’Amatom. S 20 je osvojio naslov šampiona.

- Nisam skidao pojas cijelu noć. Ponekad sam se znao skinuti gol i otaviti samo pojas oko struka i tako voditi ljubav s djevojkom - prisjeća se.

Novac u njegovim džepovima se gomilao, a djevojke su mu doslovce padale pred noge. Tako je, kaže, upoznao i Naomi Campbell. U isto vrijeme bio je i s missicom Suzette Charles. Nakon toga upoznao je glumicu Robin Givens, svoju prvu ženu, koju je varao kao i dosad sve svoje djevojke. Ona ga je javno optužila za maltretiranje, i razvod je bio neizbježan.

U svojoj knjizi opisao je i trenutak kada je uhvatio svoju prvu ženu Robin kako ga vara s Brad Pittom.

Naime, dok je parnica bila u tijeku Tyson se dovezao do njezine kuće u Los Angelesu. Vidio ju je, mislio je, ženskom društvu. No, dugokosa plavuša bila je - Brad Pitt - koji je kad je vidio Tysona 'izgledao kao da proživljava zadnje trenutke u životu'.

Izašao je iz zatvora kada je imao 29 godina i nedugo nakon oženio je jednu od brojnih djevojaka - Monicu. Zarađeni novac mahnito je trošio, brže nego što ga je zarađivao. 1997. suočio se s osobnim bankrotom i morao je prodati svoja 62 automobila.

1999. završio je ponovno u zatvoru zbog napada, a kada je izašao, bio je uvjeren da je pri seksu s prostitutkama na Kubi 'zaradio' sidu.

Druga žena od njega se razvela kad joj je priznao da ima sidu, što se kasnije ispostavilo netočnim. Ipak, priznaje da ju to ne bi spriječilo da pokrene brakorazvodnu parnicu jer ju je varao s mnogima. Striptizeti iz Phoenixa napravio je dijete, a to je bila samo točka na i, kaže.

Mike Tyson bio je ovisnik o seksu, drogi i alkoholu, koji se cijeli život borio 'da savlada svoj apetit'. Otkrio je kako je i dok je snimao film 'Mamurluk' bio drogiran. Ubrzo nakon zadesila ga je velika tragedija. Njegova četverogodišnja kćer je umrla u stravičnoj nesreći. Od tada, Tyson se pokušava promijeniti. Išao je na brojne terapije, u vezi je s ženom Kiki koju zna od svoje 13. godine i s njom ima dvoje djece.

Tyson sada želi biti dobar otac i suprug te se pokušava izliječiti od ovisnosti o drogi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:06