RAT ZA DIJETE

MILAN JE JAKO LJUT NA SEVERINU 'Diva radije daje sina dadilji nego meni'

Srpskim medijima Popović se požalio da Seve ne dozvoljava da provede s djetetom sat dulje od onoga što je sud odredio
Split, 210712.Poznati sahist Gari Kasparov danas je na splitskim Prokurativama odigrao simultanku humanitarnog karaktera.Povod za ovaj dogadjaj je 100. obljetnica osnivanja Hrvatskog sahovskog saveza, a ujedno ce biti pruzena potpora akciji Sah uz skolu.Medju dvadesetak natjecatelja bili su i Petra Martic, Stipe Bozic, Igor Stimac, Severina Vuckovic sa zarucnikom Milanom Popovicem, gradonacelnik Vukovara Zeljko Sabo, gradonacelnik Kastela Josko Berket i drugi.Na fotografiji: Severina i Milan Popovic.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

Nakon što je u ožujku sud u Zagrebu odredio kako malenog Aleksandra Popovića, sina Severine Vučković i Milana Popovića, otac može viđati dva puta mjesečno, dok će ostatak vremena provoditi s majkom, srbijanski poduzetnik ljutit je što se majka sudske odluke čvrsto drži pa nerijetko dok je ona odsutna dijete vrijeme provodi s dadiljom umjesto s njim.

Iako je u sudskoj presudi rečeno da je najbolje da se roditelji dogovaraju o vremenu koje će provoditi s njim, pjevačica oko formalno definiranih termina ne odustaje.

“Majka inzistira na tome da se pridržavamo presude i da ja mogu viđati dijete samo u terminima koje je sud odredio. Kategorički se protivi tome da s njim provedem ijedan sat dulje od onoga što stoji u presudi”, otkrio je Milan Popović u intervjuu za srbijanske medije.

On je sa sinom proveo nekoliko dana godišnjeg odmora na Cipru, a onda ga je ovog tjedna vratio majci u Zagreb.

“Sin je sa mnom bio na odmoru u terminu koji je određen sudskom presudom, a ne zato jer diva ima srca pa dozvoljava da dijete bude s ocem dok ona radi”, objašnjava Popović te dodaje kako Aleksandar pati zbog loše komunikacije između roditelja.

“Prije nego što smo otišli na more morao sam Aleksandra vratiti majci na jedan dan. To sam napravio jer sam po odluci suda imao pravo s njim provesti četiri dana pa je jedan dan bio određen za majku, nakon čega je došao red za odmor sa mnom. Za dijete je naporno da prelazi veliki broj kilometara jer diva i ja ne živimo u istom gradu”, kaže Popović.

Dodaje kako bi bilo mnogo bolje da dijete provodi vrijeme s njim, nego da ga vraća u Zagreb majci nakon četiri dana ako će tad biti s dadiljom.

“Kad je diva nedavno bila sedam dana u Brazilu, dijete je četiri dana bilo sa mnom, a tri dana s dadiljom. Zar nije bolje da dijete bude s ocem?”, pita se poduzetnik.

Ipak, Popović ističe kako nema ništa protiv odluke suda, ali smatra da bi Severina, koju naziva divom, mogla napraviti ustupke i dopustiti da sin bude s njim više od četiri dana ako je ona na turneji ili na putovanjima. “Samo želim biti s djetetom kad je ona spriječena”, zaključuje Popović.

Podsjetimo, osim što je sud odredio da Milan posjećuje sina dva puta mjesečno, određeno je i da pjevačici plaća alimentaciju od 15.000 kuna mjesečno.

Na pitanje jesu li zadovoljni visinom naknade, Severinina odvjetnica Jadranka Sloković tad je rekla:

“To je premalo, na to ćemo se žaliti. Nije to mali novac koji ne bi zadovoljio potrebe djeteta, nego se radi o tome da otac i dijete moraju dijeliti financijsku sudbinu, a s obzirom na to da je Popović financijski jak, smatramo da i naknada treba biti veća.” Milanov odvjetnik, Ljubo Pavasović Visković nije se htio žaliti jer, kako je rekao, bitna je dobrobit djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:29