OSVOJIO 236.635 KUNA!

Mislav Miličević: U životu postoje i veće stvari od odgovaranja na pitanja na TV-u

Tko je mladić koji je gledatelje popularnog HTV-ova kviza ostavio bez daha

ZAGREB - Kako se osjeća čovjek koji je u samo nekoliko minuta postao bogatiji za gotovo četvrt milijuna kuna?

- Dobro, ali ništa posebno, nije da sam postigao ne znam što - zavaljen u stolac kafića na zagrebačkom Cvjetnom trgu iskreno govori Mislav Miličević, 19-godišnji student povijesti i filozofije koji je u preksinoć emitiranoj emisiji HTV-ova kviza “1 protiv 100” osvojio ravno 236.635 kuna.

Ne želi Mislav time reći da mu je oko 40 prosječnih hrvatskih plaća na bankovnom računu sitnica - naprotiv, više je to nego što je ikad u životu vidio - nego da smatra kako postoje i malo značajnija postignuća od odgovaranja na pitanja pred TV kamerama.

Sam iznos, koji mu još nije legao na račun, i nije najviši koji je osvojio neki natjecatelj u našim kvizovima. No, emocijama prožet nastup i način na koji je ovaj student dječačkog izgleda odgovarao na ključno pitanje niti jednog gledatelja te večeri nije ostavio ravnodušnim.

Drugi pokušaj

Što će učiniti s novcem još nije odlučio, ali ima dvije temeljne smjernice.

- Dio ću dati u dobrotvorne svrhe, a većinu ću potrošiti na putovanja. Kamo? Ne znam, definitivno ću otići na Novi Zeland, možda na Island i na ‘backpacking’ turneju po Europi s prijateljima. Novi Zeland je čudo od zemlje, zavolio sam je nakon ‘Gospodara prstenova’. Island je također nevjerojatan. Nešto ću uložiti u knjige i - to je to - smiješi se ugodni mladić s modernom frizurom, takozvanom “biebericom”.

Naravno - putovanja dolaze u obzir tek kad položi godinu na faksu. Malo se, priznaje, muči s poviješću, filozofija ide dobro. Prva je godina na Hrvatskim studijima, koji su mu se činili “prijateljskijim” fakultetom u odnosu na Filozofski. Kad nije na faksu, Mislav se bavi svime i svačime, kaže da je entuzijast opće prakse. Ide van s prijateljima - Purgeraj, kino Europa petkom, Močvara, Tvornica, koncerti - mnogo čita i često slaže Rubikove kocke te provodi vrijeme s curom. U vezi su godinu dana i sretan je, kaže, samo što se oko nje počelo motati dosta “napasnika”...

- Ništa posebno, stvarno, zapravo jedan sasvim običan život. Živim u Maksimiru s mamom i bratom, skupljam znanje na sve strane i tako prolaze dani.

Ovo je Mislavu bio prvi kviz. Točnije, prvi na koji je upao. Pokušao je već s “Najslabijom karikom” čim je napunio 18 godina, ali nije se kvalificirao. Bilo je malo zeznuto, priznaje. Prijavit će se ponovno, na prvi sljedeći kviz koji bude na rasporedu. Tariku Filipoviću je zahvalan što mu je sugerirao da bi trebao uzeti preskok na jednom pitanju. Trema ga je, priznaje, u jednom trenutku jako pogodila.

Zasut čestitkama

- Prije nego što sam došao s galerije dolje, imali smo ručak, jedva sam držao vilicu u rukama. Ali, kad sam počeo odgovorati, već nakon prvog pitanja sve je bilo normalno. I dalje si malo ukočen, ne možeš se opustiti do kraja, ali nije mi to ugrozilo nastup - kaže simpatični student, čiji su mobitel jučer zasipale poruke s čestitkama.

- Iskreno, ne razumijem zašto mi svi danas čestitaju. Bilo je i puno većih iznosa, ali dobro. Moram priznati da me ta lova ne dira previše - kako došlo, tako će i otići - poručuje Mislav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:24