OBITELJSKO NASILJE

'Mladen ne pije zbog problema ili zbog društva, on je ovisnik o alkoholu'

Nepuna dva dana nakon što je Grdović hospitaliziran, zakazano je prvo ročište u postupku u kojem ga supruga Brankica tereti za obiteljsko nasilje. Zadarski je pjevač već prekršio uvjetnu kaznu zbog prijetnji
 Josko Supic / CROPIX

ZADAR - Iako se očekivalo da će posjetiti supruga Mladena Grdovića koji se od subote navečer nalazi na psihijatrijskom odjelu zadarske Opće bolnice, Brankica Grdović u ponedjeljak ujutro pozvana je na zadarski Prekršajni sud.

Tamo je, nepuna dva dana nakon što je Grdović hospitaliziran, zakazano prvo ročište u postupku u kojem ga supruga Brankica tereti za obiteljsko nasilje. Sedam dana prije nego što je njegovo ponašanje eskaliralo hospitaliziranjem, Brankica Grdović je, kako se to danas pokazalo, Grdovića prijavila policiji nakon što ju je 29. studenog u alkoholiziranom stanju verbalno napao u obiteljskoj kući u zadarskim Arbanasima.

Na njezin poziv policija je tada došla po pjevača koji je nakon toga noć proveo u policiji da bi u jutarnjim satima uz prijavu bio priveden prekršajnom sucu. Iako je Grdović time prekršio uvjetnu kaznu kojom je zbog prijetnje supruzi i bratu dva mjeseca prije na Prekršajnom sudu u Zadru osuđen na osam dana zatvora uz rok kušnje od godinu dana, zasad se još ne zna što će biti sa sudbinom zadarskog pjevača. Sve još ovisi o ishodu sudskog postupka kojim će se precizno utvrditi Grdovićeva odgovornost.

Nakon niza incidenata, Grdovićevo problematično ponašanje uzrokovano alkoholom eskaliralo je u subotu navečer kada je nepozvan ušao na vjenčanje kćeri pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije Olivija Meštrovića koje se održavalo u Petrčanima pokraj Zadra. U vidno alkoholiziranom stanju Grdović se popeo na binu i počeo pjevati jednako kao što je napravio dva dana prije u zadarskom klubu Maraschino.

- Dobro je da je konačno odlučio zatražiti pomoć i dao Bog da mu ovaj put uspije. Mladen mora prihvatiti činjenicu da je bolestan i da se mora liječiti. Viđala sam ga u posljednje vrijeme i nije dobro izgledao. Mislim da Mladen ne pije zbog problema ili zbog društva, već je on jednostavno postao ovisnik o alkoholu. Želim mu svu sreću da uspije i ja ću ga posjetiti u bolnici - izjavila je u ponedjeljak Emina Šimurina s kojom Grdović ima izvanbračnu petogodišnju kćer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:18