SNAHA MAMIĆA

MONIKA KRAVIĆ MAMIĆ OTKRILA TAJNU 'Svaki dan seborim s velikom grižnjom savjesti'

Nakon pet godina izbivanja s televizijskih ekrana Monika Kravić Novu TV, na kojoj je započela karijeru, zamijenila je RTL-om. Sada, četiri mjeseca kasnije, otkriva kako se osjeća u ulozi voditeljice, mame, supruge i - snahe Zdravka Mamića
 Nina Đurđević/CROPIX

Nakon četiri mjeseca provedena na ekranu, Monika Kravić Mamić kao da nije ni izbivala pet godina s televizije. Krajem siječnja preuzela je vođenje RTL-ove emisije Extra Magazin, zamijenivši na tome mjestu Antoniju Stupar Jurkin, koja je otišla na porodiljni.

- Duga je pauza tih pet godina koliko sam izbivala, ali ja uopće nisam imala taj osjećaj, baš nimalo. Ali moram priznati, bilo mi je neobično doći taj prvi dan na posao jer sam dugo bila isključivo mama. I kad sam došla na RTL normalno da sam sve ispipavala, tražila neki svoj kut, poznata lica, no vrlo brzo sam se priviknula i osjećala kao da te duge pauze nije ni bilo. Iako, sad mi je puno drugačije raditi nego prije, prije svega zato što sada imam druge prioritete u životu.

Vratila liniju

Prije je posao podrazumijevao kavu i prije i poslije, a danas ne. Nije da si to ne mogu priuštiti, ali glava mi stalno radi - moram ovo obaviti, moram ono obaviti, moram, moram... U tom segementu osjećam da mi se posao najviše promijenio - odgovara 31-godišnja Monika Kravić Mamić. Danas više nema svoju prepoznatljivu kovrčavu kosu, izgleda odlično i vitkija je nego ikad prije.

- Nije to baš tako, imam isto kilograma već sigurno posljednjih deset godina, ali su se drugačije rasporedili nakon poroda. Na moju sreću, na dobra mjesta. Ali brojka je ista. Istina, dosta sam kilograma izgubila i nakon jednog i nakon drugog poroda, više nego što sam trebala, ali vratila sam se na svoju staru težinu. A kosa - baš sam neki dan našla fotografiju kada mi je bilo 17 godina s onom mojom “mikrofonkom” koju sam obožavala - no nakon dvije trudnoće više nije tako kovrčava, uz smijeh otkriva Monika.

Iako je u voditeljskom smislu stasala na Novoj TV, gdje je provela pet godina, nema osjećaj da je njezin transfer bio iz jedne konukrentske kuće u drugu. Petogodišnja pauza učinila je svoje, a s obzirom da je to isti medij i da su na RTL-u sad ljudi poput Daniela Delalea, s kojima je prije radila, osjećaj te vrste šoka potpuno je izostao.

- Moja je želja bila vratiti se na posao vrlo brzo nakon rođenja prvog sina. Ali Nova i ja tada se nismo uspjeli dogovoriti onako kako bi to odgovaralo i njima i meni. Zato sam se okrenula nekim drugim stvarima u tom razdoblju mog života. Bilo mi je žao, ali s druge strane, osjećala sam da je to prava odluka. Nisam je donijela preko noći - objašnjava Monika koja je u međuvremenu i diplomirala, a uz danas petogodišnjeg Josipa, Monika i njezin suprug, nogometni menadžer Mario Mamić, dobili su još jednog sinčića 1,5-godišnjeg Jakova.

Radno ljeto

Što ju čeka kada se Antonija Stupar Jurkin vrati s porodiljnog još zasad ne zna, ali kaže - “moja želja nije, sada bih malo radila, a onda opet ne bih”.

- Ljeto je pred nama, slažu se sheme za jesen i vjerujem da će se naći projekt za mene. Trenutno mi izuzetno odgovara to što nisam svaki dan angažirana na RTL-u, jer moj mali sin još ne ide ni u vrtić. Imam osjećaj da i njemu moram pružiti “one prve tri najvažnije” kao i Josipu, da će nešto propustiti. Imam grižnju savijest od jutra do sutra, kao svaka majka. Uvijek mislim da nešto nisam napravila najbolje moguće za svoje dijete. Zato mi i odgovara ovaj radni tempo - petkom i nedjeljom sam na televiziji, a onda ako još nešto treba odraditi, dođem. Nedjeljom je obično moj suprug s djecom, ode na ručak s klincima ili kod moje ili kod njegove mame, a ako je on na putu, onda je na dijelu baka servis. Očekuje me jedan dio radnog ljeta. U srpnju sam slobodna, a dobar dio kolovoza ću raditi. Iako sam obožavateljica mora, sunca i vrućina, to mi je sasvim dovoljno. Moram samo organizirati sve za djecu i zapravo mi je najveći problem to kako ću ja bez djece tri tjedna, a ne ona bez mene. Mislim da ću putovati “gore - dolje” - govori Monika dok ispijamo kavu u jednom zagrebačkom kafiću.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju priloga Jutarnjeg lista Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:10