ZASTRAŠUJUĆE ISKUSTVO

'MOZAK MI JE ZBOG OTEKLINE BIO VEĆI OD LUBANJE. JEDVA SAM PREŽIVIO' Pjevač tri mjeseca bio u komi, a poslije je saznao što je prethodilo drami

 
 Profimedia, Alamy

Darius Campbell, 37-godišnji škotski pop pjevač i zvijezda londonskog kazališta West End, snimao je humanitarnu kampanju za pročišćivač, koji iz vode uklanja čak 99,9 posto virusa, bakterija i patogenih tvari, ali naoko bezazlen dan na setu umalo je završio kobno, prenosi britanski Daily Record.

Naime, nakon što je popio vodu iz rijeke Temze, Dariusu je pozlilo, a danima poslije incidenta, glazbenik se u bolnici u Glasgowu borio za "goli" život.

- Poslije snimanja sam kolabirao. Samo sam se srušio. Liječnici su mi dijagnosticirali cerebralni edem - naime, mozak mi je toliko otekao da je bio veći od lubanje, a za sve je bio kriv virus koji sam pokupio popivši vodu iz prljave Temze. Taj isti virus toliko mi je oslabio imunološki sustav da sam dobio i bakterijski meningitis te završio u komi - prisjetio se Campbell.

Pjevač je puna tri mjeseca bio bez svijesti i nije reagirao čak ni na najjače bolne podražaje. Tek nakon što se u potpunosti oporavio, saznao je kako je kobnoga dana na setu samo on pio nepročišćenu vodu.

- Filter koji sam dobio bio je izložbeni primjerak - nije radio. Bio je to nesretan slučaj, ali uspio sam izvući 'živu glavu' - zaključio je Darius, koji je s vozačem Formule 1 Lewisom Hamiltonom i glumicom Kierom Knightley ambasador neprofitne humanitarne organizacije Fresh2o, koja osigurava pitku vodu u siromašnim zemljama diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:59