MIRA SORVINO

MUČNA ISPOVIJEST OSKAROVKE 'Došla sam na audiciju, a on me zavezao za stolac, ozlijedio me pa mi u usta nagurao kondom... Imala sam samo 16 godina'

 
Mira Sorvino
 Getty Images

Američka glumica Mira Sorvino (50) gostujući u podcastu Hollywood Foreign Press Associationa prisjetila se mučnoga i traumatičnoga iskustva koje je u dobi od samo 16 godina doživjela na jednoj od svojih prvih filmskih audicija.

Iako nije željela otkriti o kojem casting direktoru se radi, Mira ga je itekako izravno optužila za seksualno uznemiravanje.

- Prijavila sam se za ulogu za taj jedan horor film, a on (direktor) prema meni se ponio krajnje ružno, neprimjereno i neprofesionalno. Valjda me htio uplašiti, valjda je htio vidjeti kako će sve to izgledati na setu, ali u jednom trenutku zavezao me za stolac, pritom mi je ozlijedio ruku na kojoj su mi ostale modrice, a onda mi je u usta nagurao kondom... Imala sam 16 godina, bila sam premlada da bih, hvala Bogu, uopće znala kakav okus kondom ima... Uostalom, k vragu, zašto bi ijedan direktor dolazio na posao, na audiciju, s kondomom u džepu? - rekla je Sorvino, a prenosi The Guardian.

Spomenula je i jednog redatelja, puno poznatijeg, štoviše, dobitnika Oscara, koji se hvali kako se bori za pravdu u svijetu, a upravo on je, također na audiciji, Miri svojedobno rekao: "Znaš, dok te gledam, jednostavno si ne mogu pomoći - moj um brzo skrene s tvojih umjetničkih sposobnosti na one seksualne".

Podsjetimo, Sorvino je samo jedna u nizu holivudskih zvijezda koje su i zloglasnog producenta Harveyja Weinsteina (66) optužile za seksualno uznemiravanje. U filmu "Moćna Afrodita", koji joj je donio Oscara, surađivala je s redateljem Woodyjem Allenom (82), ali nedavno je izjavila kako više nikad ne želi imati posla s njim jer je svojedobno zlostavljao vlastitu kćer Dylan Farrow (33).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:42