BOLJE DA LJULJA

Muškarci više vole žene poput Scarlett nego mršave kao Posh

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 30: Singer Victoria Beckham attends the adidas Originals By Originals David Beckham By James Bond Collection Launch on September 30, 2009 in Los Angeles, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP
 Frazer Harrison

Žene normale težine konačno mogu odahnuti i odustati od nepotrebnih dijeta, jer, prema novim britanskim istraživanjima, muškarci više vole obline od kvrgavih linija mršavica.

Rezultati studije koju su vodili istraživači sa Sveučilišta St Andrews pokazali su da su Scarlett Johansson i Kate Winslet mladićima privlačnije od Victorie Beckham i Keire Knightley. U istraživanju su sudjelovali mladi muškarci u dobi od 18 do 26 godina.

Pretile žene slično su prošle kao i mršavice. Studenti su također procijenili da je njihovo zdravstveno stanje slabije, što su potvrdili i liječnički nalazi.

Voditeljica istraživanja, Vinet Coetzee upozorila je da pretile žene češće obolijevaju od dugotrajnih prehlada i gripa, da češće koriste antibiotike te da imaju viši krvni tlak od vršnjakinja normalne težine.

- Čak i u mladosti njihovo zdravlje ugrožava pretilost, a to se može vidjeti i po njihovom izgledu – rekla je Coetzee.

Pretilost se povezuje s dijabetesom, bolestima srca, artritisom, nekim oblicima raka i neplodnošću.

S druge strane pretjerano mršave žene imaju problema s vitalnošću, mentalnim zdravljem i plodnošću, a također češće umiru kada obole od teških bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:10